Първите „умни очила на Фейсбук може да бъдат снабдени със

...
Първите „умни очила на Фейсбук може да бъдат снабдени със
Коментари Харесай

Фейсбук работи по шпионски умни очила

Първите „ умни " очила на Facebook може да бъдат снабдени със система за лицево различаване, заяви уеб сайтът BuzzFeed.

Андрю Босуърт - вицепрезидент на компанията, отговарящ за спомагателната и виртуалната действителност, съобщи, че сега се разисква въпросът дали Facebook има право да предлага умни очила с приложение за лицево различаване. Окончателно решение към момента не е взето. Освен това законите в една или друга страна може да лишат компанията от тази опция.

От Facebook считат, че технологията за лицево различаване при умните очила я чака огромно бъдеще. Устройството може да разпознае някого на събитие, в случай че човек си е не запомнил името или е изгубил зрението си.

Въпреки че компанията твърди, че ще направи продукта оптимално предпазен, технологията за лицево различаване провокира опасения измежду обществеността.

През 2020 година съдът в щата Илинойс разпореди да бъдат изплатени 650 млн. $ за многочислени нарушавания, свързани с функционалността за отбелязване на фотоси във Facebook.

Умните очила, които компанията създава взаимно с марката Ray-Ban, ще бъдат показани до края на годината. Все още няма информация за цената им, както и по тази причина, на кои пазари ще се оферират.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР