Първите три имена, за които се сещаме, когато си мислим

...
Първите три имена, за които се сещаме, когато си мислим
Коментари Харесай

Кой е човекът с най-много награди Грами

Първите три имена, за които се сещаме, когато си мислим за премиите Грами, са Бионсе, Адел и Лейди Гага. Факт е, че те имат огромен брой статуетки (съответно 28, 15 и 11), само че и на трите им следва да извървят път, с цел да настигнат индивида на върха на тази класацията.
 Бионсе, Тейлър Суифт, Megan Thee Stallion, Били Айлиш и дамите, които превзеха премиите Грами 2021
Жените, които превзеха премиите Грами

Кралицата още веднъж е на върха

Всъщност, през днешния ден неговото име надалеч не е толкоз известно, колкото на гореизброените дами. Почти сме уверени, че и хората, които са чували за него, не са чак толкоз доста. Което ненапълно е и обикновено.

За разлика от Бионсе, Адел и Лейди Гага, въпросният човек не е получавал най-голямото самопризнание в света на музиката поради своя глас - като тях. Не е бил и соло реализатор - като тях. Напротив, той е бил на чело на разнообразни оркестри, само че ролята му постоянно е била решаваща в общото показване на ръководените от него хора.

Името му е Джордж Шолти - деригентът с маджарски генезис, които е притежател на цели 31 награди, научаваме от Popsugar. Шолти е дълготраен диригент на симфоничния оркестър в Чикаго до гибелта си през 1997 година А през цялата си кариера, отдадена на класическата музика, е бил номиниран за 74 Грами.

За първи път печели още през 1962 година - за оперния запис Verdi: Aida, само че е бил отличаван още за най-хубави типичен албуми, оперни и оркестрални записи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР