Първите партиди от руската ваксина срещу новия коронавирус Спутник V

...
Първите партиди от руската ваксина срещу новия коронавирус Спутник V
Коментари Харесай

Руската ваксина Спутник V пристига в Сърбия до дни |

Първите партиди от съветската ваксина против новия ковид Спутник V ще дойдат в Сърбия до края на тази година, заяви през днешния ден на конференция сръбският президент Александър Вучич, съобщи съветската организация ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Очакваме, че до края на годината в нашата страна ще дойдат първите количества на имунизацията от Русия. Това обаче нищо не значи, до момента в който тя не получи позволение (за употреба) от Агенцията по медикаментите. Затова за имунизация с този препарат ще можем да приказваме едвам след утвърждението от съответните медицински служби ", сподели той.

Сръбският водач означи, че Белград води договаряния още със западни и с китайски производители на ваксини.

На 24 декември в Сърбия стартира имунизацията с препарата на американската компания Пфайзер. Както по-рано заяви Вучич, страната му е платила на Европейския съюз 2 милиона евро за създаването на имунизацията, а по-късно още 4,87 милиона по програмата " Ковакс ", само че е получила два пъти по-малко дози от поръчаните - 4,8 хиляди вместо 10 хиляди.

На 4 декември в Сърбия дойдоха първите 20 дози от Спутник V. Те към момента се изследват от локални експерти, с цел да вземат решение дали този препарат може да се употребява за имунизиране на популацията на страната. Директорът на Агенцията по медикаментите на Сърбия Саша Ячович съобщи, че сътрудниците му безусловно непрекъснато изследват съветските и китайските препарати, с цел да обезпечат на жителите достъп до качествена и ефикасна ваксина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР