Първите германски самоходни гаубици Panzerhaubitze 2000 вече са на фронта,

...
Първите германски самоходни гаубици Panzerhaubitze 2000 вече са на фронта,
Коментари Харесай

Мощните германски гаубици Panzerhaubitze 2000 вече бият по руснаците в Украйна -

Първите немски самоходни гаубици Panzerhaubitze 2000 към този момент са на фронта, заяви украинският министър на защитата Олексий Резников.

" В фамилията на украинската артилерия се появиха немски Panzerhaubitze 2000 с подготвени украински екипажи ", сподели той.

Според Резников това е шестият вид артилерия от 155-милиметров диаметър, който ще поддържа украинската защита.

" Нашите бойци към този момент нанасят удари по врага с M777, FH70, M109, AHS Krab и Caesar. Отсега нататък Ph2000 също се причислява към този " клуб на най-хубавите ", - добави министърът.

Той добави, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний ще ги употребява 100% дейно на бойното поле.

" Разбира се, специфични големи благодарности на нашите артилеристи, които към този момент се трансфораха в международна легенда. Бих желал също по този начин да благодаря на нашите немски сътрудници за поддръжката, на която продължаваме да разчитаме. Оценявам високо напъните на моята колежка Кристин Ламбрехт, министър на защитата на Германия ", акцентира Резников.

По-рано съветникът на ръководителя на президентската канцелария Олексий Арестович съобщи в изявление за немското издание Bild, че немският канцлер Олаф Шолц е виновен за починалите украинци, защото не е дал на Украйна тежките оръжия, които е заречен.

Шолц съобщи, че страната му оказва помощ на Украйна повече от всеки различен. Въпреки това Германия е доставила единствено една трета от оръжията, обещани на Украйна, написа организация УНИАН.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР