Първите два автомобила, които ще бъдат продадени, са на модели

...
Първите два автомобила, които ще бъдат продадени, са на модели
Коментари Харесай

Колите, отнети от пияни или дрогирани шофьори от Бургас, отиват на търг

Първите два автомобила, които ще бъдат продадени, са на модели от 1996 и от 1999 година, разкри представителят на Национална агенция за приходите – Бургас Христо Узунов

Националната организация на приходите в Бургас стартира продажбата на коли, отнети от някогашният им притежатели поради шофиране след приложимост на алкохол и опиати. Първите две коли, които ще се продават, са на модели от 1996 и от 1999 година, сподели пред Българска национална телевизия представителят на Национална агенция за приходите – Бургас Христо Узунов.

Конфискуваните коли се продават на търг след решение на съда, добави той.

Първите търгове към този момент са планувани, сподели пък кореспондентът на националната телевизия Елеана Цанова.

„ Ако си карал след приложимост на алкохол или на наркотични субстанции колата ти ще бъде оповестена за обществена продажба от Национална агенция за приходите. На процедура ние сме пред един край, който стартира с лишаване на автомобила, минава се през присъда и правосъдно решение, след което организацията осъществя самата продажба. Вече са планувани първите два търга на такива МПС. Процедурата лишава към 3 месеца “, съобщи Узунов. 

„ В най-скоро време тези търгове ще бъдат оповестени в уеб страницата на Национална агенция за приходите, а всички детайлности към размера на депозита, датите за оглед, първичната продажна цена може да се видят там “, добави той.

„ Няма законова спънка в търга да вземат участие и тези, чиито моторни транспортни средства са отнети. В доста напреднала фаза са още 11 търга с осем автомобила, които също са на пияни водачи “, посочи представителят на НАП-Бургас. 

Първоначалните тръжни цени се дефинират, откакто Национална агенция за приходите дефинира движимостите лица, които вършат вещна оценка, добави той.

Над 650 000 лв. са импортирани в хазната след продажба на иззето в интерес на страната имущество, заяви Христо Узунов. 

Продаваме и коли, иззети след трафик на хора, разясни той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР