Първите части на руските системи за противоракетна отбрана С-400 са

...
Първите части на руските системи за противоракетна отбрана С-400 са
Коментари Харесай

Турция е получила първи части от руските ракетни системи С-400

Първите елементи на съветските системи за противоракетна защита С-400 са доставени на Турция, съгласно източници от сферата на сигурността, оповестява проправителственият турски всекидневник Yeni Safak.
Според източниците през последните няколко дни Анкара е получила от Русия „ дребни елементи “, които са от значително значение за интеграцията на системата.
Същите източници разкриват, че решението на Съединени американски щати да спре всички доставки на съоръжение за супер изтребителите F-35 и други елементи за Турция е пристигнало вследствие на тази доставка.
Случилото се евентуално ще задълбочи напрежението сред натовските съдружници Анкара и Вашингтон.
Съединени американски щати неведнъж подлагаше на критика Турция за закупуването на С-400, предупреждавайки, че може да се употребява за приемане на сериозна информация за самолетите F-35, в това число за обсега на разкриване, която по-късно може да бъде предадена на Русия.
Изтъквайки, че доставените елементи не са свързани със стрелкови или радарни механизми на С-400, източниците потвърдиха, че фрагментите са доста значими за процеса на интеграция.
Съединени американски щати стопираха доставките на съоръжение за Турция, належащо за придобиването на изтребителя F-35, заради желанието на Анкара да закупи съветската противовъздушна система. Покупката на С-400 има персоналната благословия на президента Ердоган.
Въпреки това настоящият американски министър на защитата Патрик Шанахан съобщи пред кореспонденти, че счита, че Вашингтон и Анкара ще " решат казуса, тъй че да имат подобаваща отбранителна техника във връзка с системите " Пейтриът " и F-35 ".
След продължителни старания за закупуване на системи за противовъздушна защита от Съединени американски щати, приключили без триумф, през 2017 година Анкара реши да закупи С-400.
Анкара също по този начин възнамерява да закупи 100 изтребителя F-35 от Съединени американски щати, а водачите й сега се образоват в Аризона.
Турция се причисли за първи път към програмата за F-35 през 2002 година и е вложила повече от 1.25 милиарда $ в плана.
С-400 е най-напредналата съветска противовъздушна ракетна система за далечни дистанции и може да носи три типа ракети, способни да унищожават цели, в това число балистични и крилати ракети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР