Първите чартъри с британски туристи за ски туризъм пристигнаха навръх

...
Първите чартъри с британски туристи за ски туризъм пристигнаха навръх
Коментари Харесай

Британците вече са тук, атакуват зимните ни курорти

Първите чартъри с английски туристи за ски туризъм дойдоха точно на Коледа, на 26 декември 2022 година, заяви за TravelNews Александър Стоянов, изпълнителен шеф на туроператора Balkan Holidays UK. Те са настанени в Банско и Боровец, като ще посрещат и Нова година у нас. Полети са осъществени от Лондон, Манчестър, Нюкасъл, Бирмингам, Бристол, Ийст Мидландс и други. Чартърната стратегия ще продължи до края на март 2023 година Стоянов се надява да навали сняг в зимните курорти, с цел да няма отводи от резервации.

" На база на предишния сезон, който беше свръхестествен, в този момент имаме съвсем 15% повече записвания “, сподели Александър Стоянов. Англия е най-големият пазар за зимните ни курорти Банско, Боровец и Пампорово.

" Надяваме се високата инфлация, предстоящата международна криза, нова коронавирус вълна и войната в Украйна да бъдат овладени, тъй като в противоположен случай ще се отразят на зимния сезон ", сподели той. Според него от тези фактори ще зависят пътуванията през зимния сезон.

Другият огромен туроператор - Crystal Ski Holidays (част от TUI UK), също започва стратегиите си до България. Ръстове регистрират още от Iski Holidays, SNO ski holidays, Loveholidays и Penguin travel. По-малките туристически компании вършат пакети с полети по постоянните линии на Ryanair, Wizz Air, EasyJet, British Airways, " България Еър “ и Jet2.

Министерството на туризма възнамерява да провежда при започване на идната година роуд шоу във Англия, с което ще популяризира българския туризъм. Роуд шоуто ще се организира в най-големите английски градове, като евентуално ще бъде през февруари. Срещите ще бъдат сред бизнеса от двете страни. На тях ще бъде презентирана България още пред английски публицисти и инфлуенсъри.

Александър Стоянов изясни, че през януари и февруари би трябвало да бъде направена мощна реклама на летния сезон във Англия. Тогава е най-сериозният интервал за ранни записвания на британците за лятото. " След Нова година стартират да мислят за пътуванията си през лятото ", акцентира той.

Стоянов заяви още, че са почнали записванията за България за летния сезон през 2023 година Първоначалните индикации съгласно него са положителни на английския пазар, който може да се възвърне напълно следващата година и даже да осъществя растеж. Balkan Holidays UK води най-вече туристи от Англия у нас. Другите два огромни туроператора TUI UK и Jet2Holidays също оповестиха положителни прогнози за летния сезон.

Обединеното Кралство е и третият най-съществен пазар за летния туризъм след Румъния и Германия. През 2019 година са пристигнали общо над 470 000 британци у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР