Първите американски танкове М1 Ейбрамс ще пристигнат в Украйна следващата

...
Първите американски танкове М1 Ейбрамс ще пристигнат в Украйна следващата
Коментари Харесай

Байдън: Първите танкове Ейбрамс ще пристигнат в Украйна следващата седмица

Първите американски танкове М1 " Ейбрамс " ще дойдат в Украйна " идната седмица ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, като по този метод ще бъдат подкрепени силите на Киев, които се борят с съветските войски в постепенно разрастваща се контраатака.

" Следващата седмица първите американски танкове " Ейбрамс " ще бъдат доставени в Украйна ", съобщи Байдън в Белия дом дружно с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, който е на второто си посещаване в Съединени американски щати.

Байдън съобщи също, че е " одобрил идващия транш от помощта за сигурността на Украйна ", която по-късно Пентагонът оцени на 325 млн. $.

Той включва ракети за противовъздушна защита, муниции за прецизни ракетни установки HIMARS, противотанкови оръжия и артилерийски снаряди.

Той включва 155-милиметрови снаряди, които съдържат касетъчни муниции, които Вашингтон за първи път се съгласи да даде на Украйна през юли.

В началото на годината Вашингтон даде обещание на Киев 31 танка " Ейбрамс ", които са част от обещаната от Съединените щати през последните 18 месеца помощ за сигурност в размер на над 43 милиарда $.

Танковете ще бъдат комплектувани със 120-милиметрови бронебойни снаряди с обеднен уран, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР