Първи разказ на 70-годишната жена от Уганда, родила близнаци, предава Voice

...
Първи разказ на 70-годишната жена от Уганда, родила близнаци, предава Voice
Коментари Харесай

Една от най-възрастните майки в света: Първи разказ на 70-годишната жена, родила близнаци

Първи роман на 70-годишната жена от Уганда, родила близнаци, предава  Voice of America (VOA) . Тя разкрива компликациите, през които е минала, и лекуването за неплодородие, което е претърпяла една от най-старите майки в света.

Нейното име е Сафина Намуквая - дамата, която роди момче и момиче предходната сряда посредством цезарово сечение в медицински център в Кампала. Международната болница е мястото, където Намуквая е получила лекуване за ин витро оплождане.
Тя не е най-възрастната майка, защото 73-годишна жена в Южна Индия роди близначки през 2019 година
Но тя е най-възрастната жена, родила бебе в болничното заведение, чийто създател е изтъкнат гинеколог в района на Източна Африка.

" Това, което ме вдъхнови да родя на преклонна възраст е, че не съумях да забременея. През младите си години нямах лични деца, до момента в който не остарях. Всички деца, които отгледах през годините, ме оставиха, когато пораснаха. Затова взех решение да потърся опция за лични деца. Тази бременност с близнаците ми се отрази тежко. Нямах сила и не можех да работя или да върша нищо. Не можех да правя нищо сама. И нямаше кой да ми помогне " , разказва тя.

Miracles happen: A 70-year-old Ugandan woman defies expectations, giving birth to twins.
— kdehaneyFJ2024 (@kdehaneyFJ2024)
От болничното заведение имат вяра, че възрастта е единствено число. " Но би трябвало да продължим и да създадем оценка. Започнахме, като направихме главните неща. Номер едно - оценка на сърдечното налягане. През цялото време следихме сърдечното налягане и то беше обикновено. Второ, разгледахме и равнищата на сърдечната захар. Нивата на сърдечната захар са релативно естествени. Продължихме и оценихме други органи. Черният дроб, бъбреците и всичко останало и забелязахме, че тя е добре. Тя не е имала проблеми. Така че забелязахме, че тя може да износи плода " , разкриват от лечебното заведение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР