Първи междинни данни от преброяването на секционните протоколи в общинските

...
Първи междинни данни от преброяването на секционните протоколи в общинските
Коментари Харесай

ЦИК публикува междинните резултати от местните избори

Първи междинни данни от преброяването на секционните протоколи в общинските изборни комисии разгласява компанията Информационно обслужване.

От данните към 3.00 часа в Габрово са обработени 74 % от протоколите и досегашният кмет Таня Христова е с промеждутъчен резултат от 47,45 на 100 поддръжка. Ако не събере 50 и повече % от гласовете, тя отива на балотаж против претендента на " Възраждане " Даниел Петров, който събира 11,9 на 100 от гласовете.

Кметът на Варна също ще се излъчи на втория тур. При обработени 22 на 100 от протоколите на секциите в ОИК Иван Портних получава 26,39 на 100, а съперникът му Благомир Коцев 22.42 на 100.

В Кюстендил досегашният кмет Петър Паунов отива на балотаж идната неделя против претендента на Партията на Зелените Огнян Атанасов. При обработени 27,6 % протоколи в ОИК двамата събират надлежно 29,38 и 24,85 % от гласовете.

Балотаж ще има и в Пазарджик, сред Тодор Попов подсилен от локална коалиция против претендента на ПП-ДБ Петър Куленски, сочат данните от междинното преброяване и обработени над 45 на 100 от протоколите.

Плевен също е измежду градовете, в които ще има балотаж. Почти 43 на 100 от протоколите на секциите са обработени, двамата претенденти с най-голям резултат са Валентин Христов от ГЕРБ и досегашният кмет Георг Спартански с съвсем равни проценти от надлежно 18,98 и 18,66 на 100, а трети е Чавдар Попов, повдигнат от Инициативен комитет със 17,28 на 100 поддръжка все още.

В Разград кметът ще бъде определен в неделя. Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров от ПП-ДБ са с близки резултати и ги дели 1 % разлика. Обработените протоколи там са съвсем 40 %. Кандидатът на Движение за права и свободи Хабибе Расим все още е с трети резултат.

В Смолян на втория тур Николай Мелемов от ГЕРБ ще се изправи против Стефан Сабрутев от Движение " Нашият град " или против претендента на ПП-ДБ Михаил Камбарев. И тримата са с близки резултати при 43 на 100 обработени протоколи.

Кандидатът за кмет на Хасково от ГЕРБ Станислав Дечев е покрай 50-те % поддръжка. При 82 % обработени секционни протоколи той получава съвсем 47 на 100 от гласовете, втори е самостоятелният претендент Николай Стратиев със 20,65 на 100 от гласовете. Ако Дечев не завоюва на първия тур, ще се изправи против Стратиев.

В Ямбол има определен кмет на първи тур. При 70 % обработени протоколи Валентин Ревански получава над 79 % от гласовете. Втори е Георги Славов с 6 %.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР