Първи май наближава, а няма никаква готовност за изпълнение на

...
Първи май наближава, а няма никаква готовност за изпълнение на
Коментари Харесай

Бизнесът вдига червен картон на кабинета за решения за цената на тока

Първи май наближава, а няма никаква подготвеност за осъществяване на поетите задължения към бизнеса от страна на премиера Кирил Петков и кабинета. Бизнесът в цялата страна не знае какво му следва след 14 дни! Няма време, а явно няма и подготвеност от страна на държавното управление да извърши поетите задължения! Това пишат четирите работодателски организации АИКБ, КРИБ, БСК, БТПП в отворено писмо до премиера, министъра на стопанската система и министърът на енергетиката разпратено и до медиите.
 Увеличава се енергийната помощ за бизнеса, с какъв брой - още неразбираемо
Увеличава се енергийната помощ за бизнеса, с какъв брой - още неразбираемо

Компенсациите ще обзет и април месец

Те напомнят поетите задължения на срещата на 14 март: удължение на механизма за обезщетения до края на април 2022 година с нараснал таван от 300 лева./MWh; създаване на механизъм за гарантиране на дълготрайно предложение на електрическа енергия на налични цени за 633-те хиляди консуматори на свободния пазар, който да проработи от 1 май 2022 година

Освен това е декларирано, че в работна група ще бъдат поканени представители на организациите на бизнеса - нещо, което не е станало до този миг. В същото време, плануваното намаляване на цените не се следи.

Затова четирите работодателски организации - АИКБ, КРИБ, БСК, БТПП - неотложно желаят от Министерския съвет:
Удължаване на съществуващия механизъм за отплата на бизнеса с референтна цена 185,59 лева./MWh и таван от 300 лева./MWh до момента в който не се откри работещо решение за стабилизиране на пазара, утвърдено от работодателите. Настояваме Министерски съвет да вземе това решение още на идващото си съвещание! Разработване на механизъм за гарантиране на дълготрайното предложение на електрическа енергия за 633-те хиляди консуматори на свободния пазар на налични цени, координиран и утвърден от работодателите.  Министър Николов желае инспекция на
Министър Николов желае инспекция на " странни моменти " в динамичността на цените на тока

Премиерът Кирил Петков пък добави, че се чака от КЕВР цената на тока да не бъде нараснала.

Направихме всичко належащо в дух на партньорство и съдействие да разгадаем насъбраните проблеми. Представяхме Ви работещи модели от разнообразни страни от Европейски Съюз - Франция, Испания, Италия, Румъния. Бизнесът не може повече да чака! Нестабилните котировки на енергоносителите ще ни затворят, а който оцелее, ще увеличи неимоверно цените!

Тенденциозно ли убивате българската стопанска система, питат работодателите и предизвестяват, че в случай че не се вземат незабавни ограничения, то от началото на месец май излизат на народен митинг с искане за оставката на цялото държавно управление.

Припомняме, че и президентът, че държавното управление няма никаква подготвеност за реакция след рухването на мораториума над цените на тока и водата, въпреки и тази мярка да засягаше битовите консуматори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР