Първи кръг преговори след връчването на третия мандат. От БСП

...
Първи кръг преговори след връчването на третия мандат. От БСП
Коментари Харесай

Първи кръг преговори за кабинет с третия мандат: ПП имат условия за БСП


Първи кръг договаряния след връчването на третия мандат. От Българска социалистическа партия са безапелационни, че претендентът за министър председател би трябвало да е от редиците на „ Продължаваме промяната “.

„ Гарантираме, че имаме съществено предпочитание за държавно управление и нямаме желание да имитираме договаряния и да тупаме топката “, съобщи Корнелия Нинова.

От „ Продължаваме промяната “ споделиха, че през днешния ден не са обсъждани имена на министри и министър председател. От партията имат едно изискване и то е да има антирокупционно болшинство.

„ По време на договарянията да се одобри закона за КПКОНПИ и да се избере Рашков за началник на комисията “, съобщи Асен Василев.

След диалозите Кирил Петков беше сбит и не отговори по какъв начин биха говорили с „ ИТН “.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че състав на кабинета ще бъде разискван при втори кръг от диалози и несъмнено болшинство от 121 депутати.

„ Колегите от Политическа партия сложиха изискване мандата да бъде държан с цел да може да бъде гласувана законодателство и Рашков да бъде определен за началник на КПКОНПИ. Ако бързо реализираме единодушие по програмата това значи, че може да преминем бързо към втория стадий за личен състав, в случай че има затреднуния ще се забавят нещата “, сподели Нинова.

Тя беше безапелационна, че ще се положат старания за възобновяване на връзките с Русия и че в програмата е записано, че България ще беседва с всички снабдители на газ, в това число и „ Газпром “. А от „ Продължаваме промяната “ обявиха, че връзките с Русия не са прекратени, а Газпром не извършва контракта си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР