Първи крачки от последния валс на Меркел с власттаАнгела Меркел

...
Първи крачки от последния валс на Меркел с власттаАнгела Меркел
Коментари Харесай

Първи крачки от последния валс на Меркел с властта

Първи крачки от последния валс на Меркел с властта
Ангела Меркел ще се отдръпна като немски канцлер, когато мандатът й завърши през 2021 година, съобщи партиен източник в понеделник пред Агенция Франс Прес, откакто поредност от политически рецесии и районни диспути по гласуването раздрусаха нежната коалиция.

Често приветствана като най-могъщата жена в света и де факто водач на Европа, заради отслабените ѝ позиции Меркел е изправена пред възходящи апели за изясняване на проектите за това кой ще я наследи след 13 години на власт.

Говорейки по време на срещата на своя дясноцентристки Християндемократически съюз (ХДС) в понеделник, един ден след мъчителните резултати от изборите в провинция Хесен, Меркел описа, че възнамерява да се откаже от управлението на партията - роля, която заема от 18 години.

Тя сподели, че желае да приключи четвъртия си мандат като канцлер, само че акцентира, че това ще бъде "последният й мандат", сподели източник на партията пред Агенция Франс Прес.

"Тя в действителност беше тъжна и въобще огорчена и изиска полемиката за това кой ще я наследи да бъде извършена по един кротичък начин", сподели източникът, добавяйки, че думите на Меркел бяха посрещнати с аплодисменти.

Очакваше се немският водач деец да се кандидатира за преизбиране като водач на ХДС на партийния конгрес през декември.

Меркел до момента постоянно настояваше, че позицията на партиен началник и канцлер в най-добре развитата стопанска система на Европа, би трябвало да се държат от еднакъв човек.

[b]Алтернатива за Германия злорадства[/b]

Силата на Меркел стартира да гасне след съдбовното решение от 2015 година да резервира отворени границите на Германия, като в последна сметка разреши на повече от един милион мигранти да влязат в Германия.

Масовите пристигания надълбоко поляризираха Германия и бяха признати като поддържане възхода на крайната десница.

Като се опълчва на новодошлите, антиимигрантската Алтернатива за Германия (АзГ) в този момент към този момент е най-голямата опозиционна партия в Бундестага и след мощно показване в Хесен в неделя в този момент има места във всички провинциални парламенти на Германия.

Лидерът на АзГ съюз Йорг Мойтен приветства възможното отдръпване на Меркел като "добра новина".

[b]Кой ще поеме юздите? [/b]

Репортерът на в. „ Ди Велт “ Робин Алексзандер съобщи, че в този момент евентуално ще се разчисти пътят определеният правоприемник на Меркел, генералният секретар на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер, да поеме юздите, в случай че до декември не се появи различен благонадежден претендент.

"Двете дами поеха инерцията, тъй като никой от техните съперници не е подготвен за това", сподели той.

Други претенденти също чакат, в това число амбициозния министър на опазването на здравето Йенс Шпан, който постоянно подлага на критика Меркел.

Изненадващите вести за Меркел се появиха, откакто ХДС и нейният младши федерален съдружен сътрудник социалдемократите (СДП) претърпяха тежки загуби на изборите в неделя в провинция Хесен.

Само две седмици по-рано консервативната братска партия на Меркел ХСС претърпя сходен противен резултат в Бавария.

И двете гласувания бяха възприети като неоправдателни присъди на огромната ляво-дясна коалиция на Меркел в Берлин, която се плъзга от рецесия в рецесия, постоянно по горещия и прочувствен въпрос за миграцията.
 Ангела Меркел ще се отдръпна като немски канцлер, когато мандатът й завърши през 2021 година Ангела Меркел ще се отдръпна като немски канцлер, когато мандатът й завърши през 2021 година / БГНЕС
[b]"Грешка" да се придържате към властта[/b]

В. „ Франкфуртер Алгемейн Цайтунг съобщи в неделя, че ще бъде "грешка" на Меркел да не пуска властта.

„ Предавайки жезъла по своя воля, тя би посочила, че знае същото, което всеки знае: краят на канцлерството ѝ се доближава. “

Първата стъпка на Меркел към изходната врата евентуално ще изпрати талази в целия Европейски съюз, където тя е служила като маяк на непоклатимост, защото блокът се бори с голям брой световни рецесии, Брекзит и един непредвидим съдружник в Белия дом.

Докато към момента е необятно уважавана в чужбина, неотдавнашните й неприятности вкъщи оставиха Меркел надалеч от европейската сцена, което ще попреци и осуети натискът на френския президент Емануел Макрон да реформира еврозоната дружно с Меркел.

Въпреки международната си позиция, Меркел няма желание да търси служба в Европейската комисия, откакто напусне немската политика, съобщи източникът от ХДС пред Агенция Франс Прес, макар спекулациите в Брюксел.

[b]Социалдемократически ултиматум [/b]

Но дамата, наричана "вечния канцлер", не може да избере личния си график - и отдръпването ѝ може да се форсира, в случай че нейният младши съдружен сътрудник смъкна държавното управление преди 2021 година

Ръководителят на СДП Андреа Налес съобщи, че нейната лявоцентристка партия, която е най-старата в Германия, не съумя „ да се освободи от държавното управление и да извади явен личен профил, откакто е била част от многочислени, натоварени с взаимни отстъпки „ огромни коалиции".

Тя сподели, че сега в СДП ще бъде препоръчан "документ за обсъждане" в Берлин, който да изисква съответен прогрес по основни въпроси до идващия октомври, в това число пенсионни права и по-добри грижи за децата, преди да реши дали да остане в обединението.

Все по-голям брой членове на СДП призоват партията да напусне държавното управление и да ближе раните си в съпротива, защото понастоящем на избори в цялата страна социалдемократите с техните 15 % остават като резултати под Алтернатива за Германия с нейните 16%. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР