Първенци сме сред държавите от ЕС и по избиване на

...
Първенци сме сред държавите от ЕС и по избиване на
Коментари Харесай

Милост за пешеходците!

Първенци сме измежду страните от Европейски Съюз и по изтребване на пешеходци от невнимателни водачи в градска среда, където, както знаем, изключително пък в София, всеки кара и паркира не както би трябвало, а както си може и желае. Не е ясно къде пешеходците могат да са спокойни и сигурни за своето здраве и живот – на пешеходните пътеки, на тротоарите, на спирките!? Не. Снощната злополука на рейс 94, който връхлетя и осакати една жена в столицата, е следващото доказателство.

Според данни на „ Българската асоциация на потърпевшите от произшествия ”, у нас смъртните случаи с пешеходци са

към 25% от всички смъртни случаи при произшествия, като този % у нас е по-висок, в сравнение с е процентът на потърпевши в Европа

- там е към 15 до 20%.

Излиза, че у нас всеки четвърти случай е с пешеходец, самите произшествия най-често стават или на пешеходна пътека, или на платното, или на спирка, а също по този начин и на стеснени сектори от пътя.

При тази статистика, е малко неуместно да се винят най-вече пешеходците, част от които да си признаем почтено, са също по този начин недисциплинирани и незачитащи разпоредбите и реда. Но те никога не са повече от джигитите, които карат и паркират случайно, а някои даже се самоснимат и пускат нарушаванията си в обществените мрежи. Тези простаци се мислят за умни, тъй като няма непоколебим надзор и наказания, които да ги изплашен.



Пешеходците нямат права и сигурност и по тротоарите, където се паркира безобразно и необмислено и това е тематика в медиите от има-няма трийсетина години. Пардон, жителите имат обвързване да почистват троарите от снега и леда – тогава те са техни, само че, в случай че би трябвало да си разпънат сергийка там – не може, не са техни, а на общината и ще й заплащат „ тротоарно право ”.

Кой споделя, че светът, ерго страната и общината, са обективни?!

Снощната злополука с рейс на градския превоз не е показателна за извършител, който не зачита законите и разпоредбите, тъй като, съгласно информацията изнесена дотук става въпрос за безразсъден случай на водач, на който му било прилошало. Затова обаче виновност няма и осакатената жена на тротоара, която не се знае даже дали ще оживее. Не е заслужено.

Публична загадка е, че публичният превоз в столицата е с доста проблеми, макар великодушните финансови инжекции от нашите общи пари в комерсиалното сдружение. Няма доста логичност и в това, че го прекръстиха на „ комерсиално ”, тъй като то е все на загуба и все се постанова да го дотират в допълнение, но нейсе.

Човешкият живот обаче би трябвало нито да е за обмен, нито да се търгува.

Какво би трябвало да се мисли за страна, в която множеството привилегии и права са за машините - колите и рейсовете, в сравнение с за хората?!

Сами си отговорете.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР