Първенецът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) допусна изключително драматична загуба

...
Първенецът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) допусна изключително драматична загуба
Коментари Харесай

Нефтохимик с драматична загуба от Войводина в ШЛ

Първенецът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) позволи извънредно трагична загуба във втория прелиминарен кръг на Шампионската лига. Момчетата на треньора Найден Найденов поведоха с 2:0, само че в последна сметка отстъпиха с 2:3 (25:20, 25:22, 20:25, 19:25, 11:15) на първенеца на Сърбия Войводина Народно събрание Семе (Нови Сад) в първия мач посред им в най-престижния европейски клубен шампионат, игран довечера пред към 600 фенове в зала " Младост " в Бургас.

Срещата-реванш е идната сряда (31 октомври) от 21,30 часа българско време в Нови Сад. Волейболистите на Нефтохимик ще би трябвало да търсят наложителен триумф с 3:0 или 3:1 гейма, с цел да продължат напред в ШЛ. Същото важи и за сръбският отбор. При победа с 3:2 за бургазлии, пък ще се стигне до така наречен " златен " гейм.

Победителят от този дуел ще се класира за третия прелиминарен кръг на Шампионската лига, където го чака спечелилия от двойката сред испанския КВ (Теруел) и френския Шомон ВБ 52 ХМ (Шомон), където играе българинът Мартин Атанасов. Загубилият тим пък ще продължи присъединяване си във втория по мощ евротурнир за Купата на CEV, където на 1/16-финалите ще спори с белгийския ПАР-КАЙ (Менен).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР