Първата във Варна лекция, посветена на проблемите на легализирането на

...
Първата във Варна лекция, посветена на проблемите на легализирането на
Коментари Харесай

Лекция, посветена на медицински канабис, ще се проведе във Варна

Първата във Варна лекция, отдадена на проблемите на легализирането на здравната марихуана, ще се организира довечера от 18:30ч. в зала 222 на Икономически университет - Варна.

Събитието, проведено от локалната организация на Българско либертарианско общество, ще има за преподавател доктора по биология и неправителствен специалист по опиатите Юлиян Караджов.

Той ще показа историята на растението по нашите земи, приложимост в бита на българина, проучвания за нейното въздействие при медицински случаи, кой има интерес от войната против канабиса и кои са аргументите тя да бъде спряна.

Лекцията е със заглавие „ Коноп? Защо се нуждаем от здравна марихуана “. Юлиян Караджов е лекар по биология и неправителствен специалист по опиати.

Участва в екипа на първото проучване на пазара на опиати у нас (цид, 2003). Автор е на книгите „ Наркотиците - съвсем всичко за тях “, „ Канабис - просвета и политика “, води лекционен курс опиати в Нов български университет и е ръководител на придвижване " Промена ".

“Когато заловен български пациенти, ги съдят. Знам за петима наказани. Един от тях имаше фантомни болки след доста тежки контузии от злополука. Осъдиха също юноша с левкемия, момче със зверско акне, който мажеше на лицето си дестилат от канабис, а не го е пушил. На 1000 лв. санкция осъдиха Марин Калчев от Ловеч, който е с множествена склероза.

Канабисът се употребява при множествена склероза по света и очевидно прави работа. Пушат го хора, които към момента се движат и вървят на работа. Използват го не тъй като им прави наслаждение да го пушат, а тъй като това е най-компактният метод да го носят със себе си и тъй като изпарителите на канабис са скъпи уреди. Според мен е извращение да съдиш болен човек за това, че се лекува ” – разяснява доктор Караджов

Втори гост-лектор ще бъде Димитър Карагегов от Liberty 420, който ще приказва за задачата „ Свобода за конопа “, Маршът на свободата и идеята на организацията, ангажирана с правото на свободен и осведомен избор на всеки един човек дали, по кое време, какъв брой и с какви субстанции да третира тялото си.

" Свобода за конопа " е годишен марш-протест в поддръжка на легализацията на конопеното растение като идващото му издание ще бъде лятото на 2018-та година.

Лекцията ще даде старт на поредност събития, отдадени на концепциите на свободата. Варненската организация към Българско либертарианско общество дава обещание да докара във Варна и други забавни лектори и събития, които досега са се осъществили само в София. Следващите лекции ще бъдат с разнообразна тема, като се възнамерява да има такива, отдадени на криптовалутите, австрийската икономическа школа, ролята на дамите в предприемачеството и доста други.

Българското либертарианско общество е единствената организация в България, която пази концепциите за самостоятелна независимост, правото на живот и благосъстоятелност и правилото за неагресивност. Обществото води своето начало като обединяване на няколко юношески либертариански клуба от София, Пловдив, Варна, Габрово и Благоевград. Организацията и клубовете по места са членове на интернационалната мрежа на Students For Liberty./bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР