Първата в света 3D отпечатана ракета бе изстреляна успешно в

...
Първата в света 3D отпечатана ракета бе изстреляна успешно в
Коментари Харесай

Първата в света 3D отпечатана ракета полетя, но не достигна орбита

Първата в света 3D отпечатана ракета бе изстреляна сполучливо в сряда, само че не съумя да доближи орбита поради щета във втора степен на апарата, заяви. Досега изстрелването беше отлагано два пъти. Но и това е забележителна стъпка напред за калифорнийския стартъп, който стои зад плана, отбелязва организацията.

Безпилотната ракета " Теран 1 " (Terran 1) бе изстреляна от Кейп Канаверал, Флорида, само че претърпя щета при отделянето на втората степен, до момента в който се насочваше към ниска околоземна орбита. Това демонстрира видео, излъчено онлайн от аерокосмическия стартъп " Релативити спейс " (Relativity Space). Компанията не даде незабавно повече детайлности за тестването.

Макар да не съумя да доближи орбита, пробата сподели, че ракетата - чиято маса е 85% направена благодарение на 3D принтери, може да издържи на компликациите при изстрелването. Успешният старт пристигна при третия опит. Първоначално бе планувано той да бъде на 8 март, само че бе отсрочен в последния миг заради проблеми с температурата на горивото. Вторият опит на 11 март не стана поради проблеми с налягането на горивото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР