Първата сериозна гръмотевична буря се образува много близо до границата

...
Първата сериозна гръмотевична буря се образува много близо до границата
Коментари Харесай

Порой и гръмотевици в София, буря край границата със Сърбия

Първата сериозна гръмотевична стихия се образува доста покрай границата ни със Сърбия , заяви Meteo Balkans. " Бурята е суперклетка! Избягвайте пътуването към Сърбия или региона на Драгоман, а в случай че е пред вас не пътувайте към нея ", предизвестяват синоптиците.

 

В момента над София се изсипва пороен дъжд , чуват се и гръмотевици.

От НИХМ към този момент предизвестиха, че в неделя над половин България ще вали мощен дъжд, ще има гръмотевици и градушки . Утре над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

В обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Ще духа сдържан северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух; температурите в западната половина от страната ще се намалят доста, оптималните ще са 25°-28°, в София - към 25°. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи, до 35°. Там превалявания ще има единствено на обособени места и ще са по-слаби.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР