Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас се класира за 1/2-финалите

...
Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас се класира за 1/2-финалите
Коментари Харесай

Циципас стигна полуфинал на Откритото първенство на Австралия

 Циципас чака мощна гръцка поддръжка в
Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас се класира за 1/2-финалите на Откритото състезание на Австралия, откакто надделя испанеца Роберто Баутиста-Агут със 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 и чака спечелилия от дуела сред Рафаел Надал и Франсис Тиафо, който ще се изиграе по-късно денем.

Мачът продължи повече от три часа и предложи необикновено представление за феновете. Достигането на Циципас толкоз напред в Мелбърн може да се окаже неприятна вест за почитателите на тениса у нас, защото той може да откаже присъединяване на шампионата в София, който започва при започване на февруари.

Баутиста-Агут стартира мача добре, реализирайки пробив още в първия гейм, само че позволи да му бъде върнат в осмия. Сетът вървеше към тайбрек, само че Циципас още веднъж съумя да пробие и да осъществя втория си сетбол, с цел да вземе първия сет със 7:5.

Втората част беше решена единствено от един пробив. Той беше на сметката на испанеца още в третия гейм, който го удържа до края и изравни в сетовете след 6:4.

Баутиста-Агут стартира мощно третата част. Той проби за 3:2, затвърди го и в този миг рухна, като Циципас завоюва четири следващи гейма, в които осъществя два пробива и победи с 6:4.

В решаващата четвърта част двамата тенисисти бяха доста прецизни в подаванията и по този начин се стигна до тайбрек. Циципас завоюва безапелационно със 7:2 и по този начин затвори мача, с цел да продължи да мечтае за нещо доста огромно в Мелбърн.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР