Първата ракета на България Виктория Томова започна с великолепна победа

...
Първата ракета на България Виктория Томова започна с великолепна победа
Коментари Харесай

Томова отстрани бивша шампионка на Аустрелиън Оупън на старта в Индиан Уелс

Първата ракета на България Виктория Томова стартира с превъзходна победа присъединяване си в главната скица на шампионата в Индиън Уелс. Томова победи представителката на домакините София Кенин с 6-4, 7-6 (5). Срещата продължи тъкмо 100 минути. 25-годишната Кенин е шампионка на Откритото състезание на Австралия през 2020 година.


Българката изостана с 0-2 при започване на първия сет против Кенин, само че направи поврат до 5-2. При 5-3 Вики сервира за продобиване на сета, само че позволи пробив. Томова обаче отговори с рибрейк и завоюва първата част с 6-4. Томова продължи да господства на корта и поведе с 5-2 във втория сет. Кенин обаче завоюва четири следващи гейма и при 6-5 сервира за равнене на сетовете. Вики не се отхвърли и съумя да върне пробива, с цел да се стигне до тайбрек. В него Томова поведе с 5-1 точки, само че позволи изравяване при 5-5. След това българката поведе с 6-5 и от първия си мачбол затвори мача в своя изгода.

Във втория кръг най-хубавата ни тенисистка при дамите ще играе против №20 в главната скица Каролин Гарсия, а срещата им е довечера не преди 22:30 часа българско време.

Междувременно, настоящата шампионка в калифорнийката пустиня Елена Рибакина се отдръпна от присъединяване преди първия си мач от отбраната на купата против Надя Подороска поради заболяване. Световната номер 1 Ига Швьонтек даде единствено три гейма на американката Даниел Колинс, а навън от конкуренцията са номер 6, 10 и 15 измежду поставените надлежно Онс Жабер, Йелена Остапенко и Екатерина Александрова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР