Първата ракета на България Виктория Томова се изкачи с пет

...
Първата ракета на България Виктория Томова се изкачи с пет
Коментари Харесай

Рекордно класиране за Томова след Australian Open

Първата ракета на България Виктория Томова се изкачи с пет места до рекордното за нея 65-о в международната класация по тенис при дамите. Тя има на сметката си 1017 точки, а до този миг нейният най-хубав ранкинг бе 70-о място от 15 януари.

Прогресът на 28-годишната софиянка се дължи на представянето й на Откритото състезание на Австралия. Томова прескочи първия кръг след триумф с 6:4, 6:2 над американката Кайла Дей, като за нея това беше първа победа в главната скица в Мелбърн. В предходните си три присъединяване тя непроменяемо отпадаше ощена старта.

Тази седмица Виктория Томова ще почива.

Втората ни ракета Гергана Топалова също напредва въпреки и единствено с една позиция. Тя е 246-а с актив от 309 точки. Изабелла Шиникова пазна с едно място до №270 с 274 точки, а Лия Каратанчева отстъпи с цели 26 до №523 с 94 точки.

След Australian Open настъпиха някои промени и в челото на класацията на WTA. На върха остава Ига Швьонтес с 9770 точки, а директно след нея се подрежда шампионката от първия за годината шампионат от Големия шлем Арина Сабаленка с 8905 точки. Коко Гоф, която доближи до полуфиналите в Мелбърн, се изкачи на трета позиция със 7200 точки, изравнявайки най-хубавото си класиране. Четвърта остава Джесика Пегула с 5705 точки, а Елена Рибакина се смъкна с две места до №5 с 4688 точки. Шеста е Онс Жабюр, а седма към този момент е китайката Чинвън Джънг, която след финала в Австралия против Сабаленка се изкачи с с 8 места и записа върхово класиране в кариерата си. С по една позиция паднаха Маркета Вондроушова, Мария Сакари и Каролина Мухова, която затваря Топ 10.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР