Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от турнира в Пекин след оспорвана битка с Якин Синер

 Efbet2023 Horizontal
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна от шампионата от сериите АТП 500 в Пекин. На четвъртфиналите някогашният №3 в света загуби от Яник Синер - 4:6, 6:3, 2:6. Двубоят сред двамата бе извънредно оспорван и продължи 2 часа и 32 минути.

Димитров и италианецът се срещнаха за трети път, като дотук двамата имаха по една победа. Българинът завоюва през 2020 година на " Мастърс " шампионата в Рим, до момента в който Синер надделя хасковлията на конкуренцията в Маями по-рано тази година в два сета. Най-добрият ни тенисист ще вземе 65 точки за достигането до тази фаза, затвърждавайки положителното си показване в края на сезона, откакто в предходния шампионат от АТП 250 в Чънду игра полуфинал. По-рано денем бе изтеглен и жребият за " Мастърс " шампионата в Шанхай. Българинът е 18-и в схемата и почива в първия кръг като подложен. Във втория той ще се изправи против спечелилия от мача на Роберто Карбайес Баена и Александър Вукич

С втората си победа над Гришо Синер си обезпечи среща с водача в схемата Карлос Алкарас. По-рано 20-годишният испанец се наложи с 6:4, 6:2 над норвежеца Каспер Рууд.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР