Първата ракета на България - Григор Димитров, се класира за

...
Първата ракета на България - Григор Димитров, се класира за
Коментари Харесай

Щастливият Григор: Вече не съм първа младост, но се наслаждавам на играта

Първата ракета на България - Григор Димитров, се класира за третия кръг на шампионата на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон, откакто отстрани американеца Макензи Макдоналд със 7:6 (8:6), 6:2.

След дуела, Гришо сподели, че е в чудесно въодушевление и показа което го удовлетворява най-вече след днешния триумф.

„ Спомням си добре резултата от Маями (б.р. – загубата предходната година на „ Мастърс “-а в Маями с:6, 4:6) и направих всичко допустимо, с цел да избегна сходна развръзка през днешния ден. Тогава бях друг състезател, беше друг мач и бяхме на друго място. Една година по-късно още веднъж съм тук и не мога да се окайвам, тъй като тялото ми се оправя чудесно. Наслаждавам се, върша верните неща, а почитателите се радват. Стараех се да съм непрекъснат от самото начало, тъй като той е доста нападателен, когато получи време да играе с топката “, съобщи Григор след триумфа.

„ Трябваше да съм доста спокоен във всички обстановки и да натискам, когато усетя, че е моят миг. Знам какъв брой е рисков и нападателен МакДоналд. Ако му предоставиш нужното време, постоянно пласира положителни удари. Беше доста значимо да се възползвам от всяка опция и за благополучие това се случи “, продължи Гришо.

„ Много обичам този интервал от сезона. През последните години научих доста и, както споделих, сега се любувам на играта. Всичко се развива както на корта, по този начин и отвън него. Вече не съм първа младост, което ми разрешава да виждам на нещата от по-различна вероятност. Сега се концентрирам върху себе си и върху нещата, които умея да върша най-добре. Освен това, имам страховит екип, с който вършим чудесна работа ”, приключи Димитров.

" I'm not a spring chicken anymore "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР