Първата ракета на България - Григор Димитров, излиза срещу некомфортния

...
Първата ракета на България - Григор Димитров, излиза срещу некомфортния
Коментари Харесай

Григор излиза срещу познат чилиец в търсене на пети полуфинал за 2023-а

Първата ракета на България - Григор Димитров, излиза против некомфортния за него чилиец Николас Джари в от четвъртфиналите на „ Мастърс “ шампионата на твърди кортове в китайския град в Шанхай. Срещата ще започва не преди 11:30 часа българско време и ще я проследим онлайн в.

В сряда най-хубавият български тенисист надделя международния номер 2 Карлос Алкарас в три сета и по този метод откри място измежду най-хубавите 8 в конкуренцията, до момента в който Джари записа триумф против Диего Шварцман от Аржентина.

Програмата за петък, 13.10, стартира с мач на двойки в 09:00 часа, а Димитров и Джари ще излязат на Централния корт не преди 11:30 часа. Това ще бъде трети мач сред двамата, като Джари е спечелил предходните два, последният от които, финала в Женева от същата категория през май тази година.

28-годишният чилиец заема 22-ро място в международната класация, което е и най-хубавото класиране в кариерата му. Той се намира в добра форма, като на шампионата в Пекин предходната седмица доближи четвъртфиналите, а преди този момент записа два триумфа в три мача за Купа „ Дейвис “.

Григор търси своя пети полуфинал в АТР тура за 2023-а година след Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду. Евентуалният победител от този конфликт ще срещне някого всред французина Юго Умбер или руснака Андрей Рубльов на ½-финалите в китайския мегаполис.

STATEMENT MADE!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР