Първата ракета на България Димитър Кузманов даде аванс на България

...
Първата ракета на България Димитър Кузманов даде аванс на България
Коментари Харесай

Кузманов даде аванс на България за купа Дейвис - Тенис

Първата ракета на България Димитър Кузманов даде задатък на България от 1:0 победи в мача против Република Южна Африка от Световна група II на Купа " Дейвис ", импровизирано международно отборно състезание по тенис за мъже.

Кузманов надви над Лейтън Кроние с 6:3, 6:1 за 71 минути в първия сингъл от дуела на клея на централния корт на БНТЦ в София.

Българинът започва чудесно и поведе с 3:0 гейма, след което резервира задатъка си до края на първия сет. В него пловдивчанинът беше доста стабилен на сервис, като завоюва 20 от 26 разиграни точки при личното си подаване и не даде нито една опция за пробив на противника.

Във втората част Кузманов още веднъж осъществя ранен брейк, само че незабавно по-късно Кроние с първата си опция го върна и изравни за 1:1. Това активизира българина, който до края тотално доминираше и не даде шансове на южноафриканеца.

Срещата стартира с 2-часово забавяне поради дъжд в София, който стартира още веднъж да вали към края на мача.

" Благодаря на всички, които пристигнаха тук, макар неприятното време през днешния ден. Не чаках да има толкоз хора на трибуните поради дъжда. Надявах се времето да разреши да се играе мача. Като цяло дъждът не ми повлия. Напротив, аз обичам да играя при такива условия, когато кортовете са по-бавни. А моят конкурент избира по-бързите насилки. Това несъмнено беше в допълнение преимущество за мен. Щастлив съм, че съумях да затворя мача преди да завали по-силно. В Купа " Дейвис " класирането в международната класация няма никакво значение, а първите мачове постоянно са сложни. Радвам се, че съумях да се оправя с напрежението и победих ", разяснява Кузманов.

По стратегия вторият сингъл за деня е сред Александър Лазаров и Филип Хенинг и би трябвало да стартира в 16:45 часа, само че поради дъжда е евентуално срещата да бъде отсрочена.

За събота са планувани още два мача поединично и дуел на двойки, а при последна победа България ще се класира за плейофите за Световна група I през 2023 година.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР