Първата пратка с помощи – 450 топли вълнени одеяла, закупени

...
Първата пратка с помощи – 450 топли вълнени одеяла, закупени
Коментари Харесай

Българската прокуратурата с дарение към пострадалите от Турция

Първата пратка с помощи – 450 топли вълнени одеяла, закупени с персонални средства на прокурори, следователи и правосъдни чиновници, събрани от дарителската акция на Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите в България, бяха изпратени през днешния ден за потърпевшите от земетресението в Турция. За това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Те ще бъдат предадени на дипломатите в Генералното консулство на Република България в гр. Одрин, Турция, и оттова предоставени на нуждаещи се хора в потърпевшите региони. Пратката потегли през днешния ден от Съдебната палата в гр. Хасково.

" Българските прокурори и следователи сме съпричастни към нещастието на хилядите хора, останали без дом и търсещи заслон в Турция и Сирия. В този тежък житейски миг показваме нашето съчувствие и съпричастност към тях. До момента в дарителската акция за подкрепяне на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия са събрани над лв., като с част от тях са закупени 450 броя топли вълнени одеяла. Парите са събрани единствено за три дни. Инициативата ни продължава във всички прокуратури и следствени отдели в страната “, сподели Тошо Динков, завеждащ Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Хасково и член на Камарата на следователите в България.

Магистратът ще придружи филантропичната пратка до Генералното консулство на България в гр. Одрин.

" Смятаме, че е наш дълг да помогнем, да проявим човещина и съпричастност към хората, останали без дом в потърпевшите от тежкото земетресение региони. За добротата и състраданието няма граници. Членовете на Асоциацията на прокурорите в България интензивно се включиха още от първия ден в дарителската акция, като самодейността за нея беше подета от сътрудниците ни от гр. Пазарджик и гр. Разград и всички магистрати от страната я поддържаха “, добави Зорница Проданова, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Хасково и член на Асоциацията на прокурорите в България.

Със събраните средства от самодейността в околните седмици ще бъде изпратена и втора филантропична пратка с помощи за потърпевшите от земетресението, както в Турция, по този начин и в Сирия. Дарителската акция е подкрепена от управлението на Прокуратурата на Република България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР