Първата пратка от ваксините на Pfizer/BioNTech пристигна в Пловдив, където

...
Първата пратка от ваксините на Pfizer/BioNTech пристигна в Пловдив, където
Коментари Харесай

​Ваксините пристигнаха в Пловдив с бус за кренвирши и поставени в съветски ЗИЛ

Първата пратка от имунизациите на " Pfizer/BioNTech " дойде в Пловдив, където бе превозена от София с бус за кренвирши и охранявана от полицейски кордон. Както е известно, в събота рано сутринта първите предопределени за България анти-Covid ваксини бяха доставени от Брюксел със профилиран за това превоз и посрещнати от здравния министър и други публични лица пред Националния център по заразни и паразитни заболявания в София.

От пристигналите в София 9750 ваксини, 1100 отпътуваха за Пловдив, а други – за Бургас, защото проектът е имунизацията в тези три области да стартира на 27 декември.

Доставените в РЗИ-Пловдив дози от имунизацията няма да бъдат съхранявани във фризер, а в елементарен ледник, тъй като ще бъдат употребени в идващите пет дни.

Малко след доставянето на значимата пратка там дойде министър председателят Бойко Борисов с джипа, придружаван от министрите на защитата и опазването на здравето. Това бе втората спирка от обиколката им в региона, откакто по-рано инспектираха по какъв начин върви градежът на комплекса за спецсилите на полигона " Црънча ".

Шефката на РЗИ-Пловдив доктор Ваня Танчева-Манчева безрезултатно се опита да се измъкне от камерата на пиарката на премиера Севделина Арнаудова. " Покажи ни имунизационните кабинети и имунизациите ", разпореди здравният министър на Танчева, която посрещна високите посетители. Докато ги водеше по коридорите до мястото, където се съхраняват дозите, тя предизвести, че е поверила имунизациите на остарял руски ЗИЛ. Премиерът остана с усещане, че става дума за камион, само че в последна сметка стигнаха до руски ледник. Той бе отворен, с цел да се види, че скъпоценните ваксини са там, само че министър председателят бързо подреди: " Затваряй ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР