Първата партида руски петрол ще пристигне в Пакистан през първата

...
Първата партида руски петрол ще пристигне в Пакистан през първата
Коментари Харесай

Русия започва да доставя петрол на Пакистан - за първи път

Първата партида съветски нефт ще дойде в Пакистан през първата седмица на април, заяви пакистанското издание The Express Tribune, цитирайки министъра на петрола на страната Мусадик Малик.

Както беше обявено, по време на междуправителствената комисия на Русия и Пакистан в края на януари, страните реализираха кардинална догодореност за доставки на нефт и петролни артикули, като се планираше и подготовката на съглашение за доставка на нефт до края на март. В това съглашение трябваше да бъдат решени по-конкретни въпроси - за логистиката, застраховката, заплащанията и размерите на доставките нефт.

Страните се договориха, заплащането на доставките да се прави във валутите на " другарски " страни.

Както заяви в този момент пакистанският министър, страната внася към 70 милиона барела нефт годишно (около 10 милиона тона). С вноса си от Русия, Пакистан ще може да покрие повече от една трета от общия размер на доставките на нефт от чужбина.

По публични данни, през 2021 година доставките на нефт за Пакистан са осъществени съвсем напълно единствено от две страни - от Саудитска Арабия (50,6%) и Обединените арабски емирства (41,3%).

Целият импорт на нефт в Пакистан се реализира посредством терминалите Fatco в пристанище Касим и Keamari в пристанище Карачи. От тях петролът се доставя по тръбопроводи до рафинериите в Пакистан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР