Първата паралелка Монтесори влиза в първи клас Ще е има

...
Първата паралелка Монтесори влиза в първи клас Ще е има
Коментари Харесай

Родителят - по Монтесори у дома

Първата паралелка Монтесори влиза в първи клас

Ще е има доста компликации, някои от които дори не си представяме, не крие Монтесори психологът и обучител Ренета Венева. Решенията ще се търсят дружно по пътя към най-хубавото българско приложение на модела.

Един от ясните все още проблеми е въвличането на родителя като сътрудник и другар. " Изоставяме родителските срещи и назидателното говорене от родителя към учителя и назад с презумпцията за виновност на другия. Не желаеме родителят у дома да подтиква детето в 8 часа вечер да рисува ченгелчета, с цел да доближи другия. Ако за родителя Монтесори класът е екзотика и нещо, за което учебното заведение се е самонатоварило в името на децата, той няма да бъде потребен. Детето би трябвало да усеща партньорството и разбирането в изповядване на правилата за независимост, автономия, ценене, позитивност, наслаждение от ученето. Ако този модел не се вижда у дома и не се поддържа, ще лъжем децата, че са в Монтесори ", споделя Венева. Целта е основаване на общественост от възпитаници, учители и родители.
Друг проблем е правилото да се работи в смесени групи, защото нашето учебно заведение не позволява такива класове. " Това е доста значимо в Монтесори. Когато приказваме за групова работа, един от огромните резултати е ученето дружно на деца от разнообразни възрасти. Това ще решаваме последователно, ще отнеме години ", споделя Венева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР