Първата (от 55 години насам) специално новопостроена клиника за майчино

...
Първата (от 55 години насам) специално новопостроена клиника за майчино
Коментари Харесай

Все повече семейства с деца и бъдещи майки от Северна България, София и страната избират Мама и аз

Първата (от 55 години насам) особено новопостроена клиника за майчино и детско здраве " Мама и Аз " отвори порти на 1 юни тази година – с цялостен потенциал. Възхищението е всеобщо, пораства, а и има за какво! Експертизата на лекарите и висококвалифицираните екипи е на европейско равнище.

Клиниката е част от високотехнологичния болничен комплекс " Сърце и Мозък " в Плевен и разполага с цялостната поддръжка и напредналата конструкция на водещата болница в страната. " Мама и Аз " разчита на своите развита профилирана диагностика и лекуване, както и напредъка в научноизследователската и образователната активност. Поддържа връзки с водещи центрове в Съединените щати и Европа.

Инвестирана с голяма обич и внимание, професионалната експертиза на АСБ " Хелвеция " в проектирането и построяването на съвременни лечебни заведения трансформира " Мама и Аз " в замък на грижата за бъдещите майки и техните чеда. Непознатите в страната улеснения в комбиниране с най-съвременните медицински технологии и лични грижи направиха клиниката национална забележителност в опазването на здравето за доста малко време.

Първи триумфи – стотици лекувани деца единствено за 100 дни

В рамките на малко повече от три месеца " Мама и Аз " издигна равнището на детското опазване на здравето у нас, а стотици са дребните пациенти, които получиха достъп до здравна грижа, каквато получават децата в най-хубавите клиники в Европа и Съединените щати. Примерите са доста – експертите в отделението по неонатология непрекъснато се грижат за най-тежките случаи при новородените, като доближават до нуждаещите се фамилии и другите педиатрични клиники с помощта на профилирана кола за спешна помощ – реанимобил с натоварен транспортен кувьоз и респиратор.

Разполагат с най-модерната и единствена в района профилирана инсталация за изкуствена белодробна вентилация за доносени и недоносени новородени с сериозно наранена дихателна и сърдечносъдова активност. Педиатрите от Плевен помогнаха на деца със спинална мускулна недоразвитост (СМА), като поставиха всички нужни грижи и неотдавна осигуриха жизненоважен уред за дете на година и осем месеца. Само преди броени дни, 10-годишно момиченце, пристигнало в " Мама и Аз " особено от Германия, беше сполучливо оперирано с необичаен случай на перфорирала ехинококова киста.

Все повече бъдещи майки от Северна България, София и цялата страна търсят и намират най-хубавите грижи и условия за раждане в Плевен, а към този момент близо 100 бебета, в това число първите тризнаци, поеха първата си глътка въздух в " Мама и Аз ".
С любов и грижа за дребните пациенти, майки и фамилии: всички са добре пристигнали.

Вчера настъпването на новата образователна година беше маркирано и в " Мама и Аз ". Децата и майките на възпитаници, на които се наложи да посрещнат първия образователен ден в клиниката, бяха сюрпризирани с балони и дарове – учебни принадлежности, поднесени с усмивки от техните лекари.

„ Нашите експерти поставят всички нужни грижи, с цел да могат дребните ни пациенти скоро да оздравеят и още веднъж да се върнат при връстниците си в учебно заведение “, показа доктор Велимир Симов, шеф на клиниката по педиатрия.

От името на целия екип на " Мама и Аз " той пожела на децата да са здрави, любопитни към новите познания, да се завърнат бързо в клас и, несъмнено, да не не помнят игрите и огромните другарства.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР