Първата осминафинална среща от Шампионската лига между Аталанта и Валенсия

...
Първата осминафинална среща от Шампионската лига между Аталанта и Валенсия
Коментари Харесай

Среща от ШЛ е причина за кошмара с COVID-19 в Бергамо, смята имунолог

Първата осминафинална среща от Шампионската лига сред Аталанта и Валенсия на 19 февруари може би е катализатор на тежката рецесия със инфектирани от ковид в град Бергамо. Това счита италианският имунолог Франческо Ле Фоке. Тъй като Аталанта не може да семейства на своя стадион, към 40 000 тифози на клуба пътуваха до Милано за въпросната среща, като най-вероятно там са се заразили.

 Защитник на Аталанта: Всички подценихме ковид

И двата града са в Ломбардия, която е най-страдащата област в Европа с хиляди смъртни случаи. Само в Бергамо за вчерашния ден са регистрирани 93 умряли, а общо от началото на пандемията те са 533.
„ Този мач беше най-щастливото нещо за Аталанта в този извънреден сезон, само че той може също по този начин да е сложил началото на последвалата пандемия в града. Събирането на хиляди хора на едно място, стоящи на сантиметри едни от други, празнувайки с обятия и пеене на песни, основава съвършените условия за разпространяване на COVID-19. Мина един месец оттогава и това съответствува като време с клиничните прояви “, съобщи доктор Ле Фоке пред Corriere dello Sport.
От Валенсия също упрекват въпросната аудиенция в Милано за болните при тях. Положителни са тестванията на най-малко 35% от всички в испанския клуб – от личен състав до футболисти.

Изненадващо е, че в самия клуб Аталанта няма нито един болен.

В Италия се надяват да възобновят сезона в калчото при започване на май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР