Първата ни ракета Григор Димитров откри с разгромен успех кампанията

...
Първата ни ракета Григор Димитров откри с разгромен успех кампанията
Коментари Харесай

Григор след победата: Пренаситих се от тренировки и си казах, че е време за състезание

Първата ни ракета Григор Димитров откри с победен триумф акцията си в тазгодишната АТР 500 конкуренция в Ротердам, където на старта надви над постоянно непредсказуемия Аслан Карацев. В хода на дуела самодейността бе напълно на родния ни представител, който показва извънредно високо равнище от първата до последната точка в срещата и справедливо надви с безкомпромисното 6:1 6:3. По време на изявлението си на корта след триумфа най-хубавият ни тенисист показа по какъв начин дългата пауза след Аустрелиън Оупън му е вдъхнала даже още по-голяма мотивация, а ето и какви бяха точните думи на сънародника ни. 

Григор, поздравления! Сигурен съм, че в случай че всяка седмица започваше с експресивен резултат като този, то животът щеше да бъде още по-хубав. От какво си най-доволен през днешния ден?

- Дойдох тук, тъй като имах голямо предпочитание да се състезавам. След Австралия бях доста въодушевен да играя каквото и да било. Прекарах няколко дни у дома, упражнявах доста, само че в един миг се пренаситих от тренировки и си споделих, че към този момент е време за съревнование. Ако би трябвало да съм почтен, съм доста благополучен, че изпитвам напрежение преди мачовете. Продължавам да желая да реализира оптималното всякога, когато излизам на корта.

Има ли случаи, в които не си усещал този адреналин?

- Никога не е липсвал напълно, само че всякога е в друга степен. Страхотно е, когато стартираш даден шампионат по този метод, само че аз го схващам само като следващия мач. Надявам се да прекарам допустимо най-вече време на този корт и чакам с неспокойствие идващите дуели. 

Това е едвам първият спортен ден в конкуренцията. Кажи ни малко повече за изискванията тук - бързината на корта, топките за игра - какви са чувствата ти?

- Всеки път, когато пристигам тук, изискванията са разнообразни. Определено виждам усъвършенствания в светлините на корта, всяка година има някакви нововъведения. Смятам, че кортът е относително бърз, само че има места, където топката остава ниско, както и други, на които се плъзга. Различно е, въпреки всичко е хард в зала и би трябвало да бъдеш квалифициран за всичко.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР