Първата мисъл на родителите, бабите и дядовците, когато се роди

...
Първата мисъл на родителите, бабите и дядовците, когато се роди
Коментари Харесай

От колко играчки има нужда детето

Първата мисъл на родителите, бабите и дядовците, когато се роди дете, е, че то има потребност от доста неща: за разходка на открито, за спане в дома, за къпане, за поддържане на хигиената, за хранене, облекла, обувки и така нататък В това число несъмнено, влизат и играчките. А и всеки ваш посетител, пристигнал да види бебето, носи с изключение на дрешка и някаква играчка. В избран миг се оказвате затрупани с игри и играчки, някои от които подобаващи за надалеч по-късна възраст, от други имате най-малко по два броя, а трети просто не са по усета ви или някой е решил да отбие номера, без доста да мисли.

Колко в действителност играчки са нужни на едно малко дете, с цел да пораства освен щастливо, само че и да успее в един по-късен стадий, единствено да поддържа реда в своята стая? Ето три съвета, които ще ви оказват помощ да методите рационално по въпроса и да си помогнете след време за поддържането на реда.

Ограничете пазаруването на играчки

Това има директна връзка с това, което написахме нагоре. За вашите родственици и другари е най-удобно да подаряват играчки, защото няма заплаха да сбъркат с размера (както може да се случи, в случай че купят дреха). Няма по какъв начин да ги помолите да изберат нещо друго, в случай че категорично не са ви попитали. Но не пречи вие самите да намалите пазаруването на играчки и по този начин да ограничите количеството им в дома. Не затрупвайте детето с игри и играчки, защото по този начин то бързо ще им се насити и след това още веднъж ще скучае. По-разумно е да купувате единствено при съответен мотив (а не по принцип) и да му ги давате на порции, в случай че са се събрали повечко от дарове – тази седмица една играчка, идната – друга (като прибирате първата).

Подредете играчките по тип

Контейнерът или огромният панер, който прибира на едно място всички играчки, единствено наподобява удобен. На процедура, с цел да извади от него нещо, детето изсипва на земята цялото наличие. След това играе с набелязаната играчка, а останалите се търкалят по всички кътчета в стаята му. Дори и да свикне единствено да ги събира, все някои ще останат някъде скрити и отново ще ви отворят работа. По-хитрият метод е да подредите част от играчките по рафтовете на шкафовете в стаята му, на височина, подобаваща за неговия растеж. Така то единствено ще си ги взема и връща назад. Ако дружно установите реда на нареждане, за детето това ще се трансформира в част от играта. Другият вид е да ги сортирате по тип или цвят, само че не на едно място, а в дребни контейнери или кошници. Дори да извади всичко от тях, няма да е огромно количество, и детето елементарно ще ги прибира назад.

Подреждайте дружно

Научете детето от напълно малко да подрежда дружно с вас стаята. Ако не го извършите в този момент, има заплаха да свикне да оставя неразбория след себе си, знаейки, че някой различен ще я оправи. Ако методите към подреждането като към игра, за детето ще е занимателно и забавно, и последователно ще се трансформира в потребен табиет. Затова – не го щадете.

По материали от Bebuu / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР