Първата лунна мисия на Русия от 47 години насам се

...
Първата лунна мисия на Русия от 47 години насам се
Коментари Харесай

Руският космически кораб „Луна-25“ се разби в Луната

Първата лунна задача на Русия от 47 години насам се провали. Космическият транспортен съд „ Луна-25 “ излезе отвън надзор и се разруши в Луната. Закъснелият опит за възобновление на руската галактическа мощност претърпя провал, разяснява The Guardian.
Държавната галактическа корпорация Роскосмос заяви, че е изгубила контакт с кораба в 11:57 GMT в събота. Мекото кацане беше планувано за понеделник.
„ Апаратът се реалокира в непредвидима орбита и престана да съществува вследствие на конфликт с повърхността на Луната “, се споделя в изказване на Роскосмос. Сформирана е специфична междуведомствена комисия за следствие на аргументите за злополуката.
Павел Лузин, специалист по съветската галактическа стратегия, преди задачата съобщи, че Русия се нуждае от Луна-25, „ с цел да показва, че е способна да направи нещо даже без Запада “.
Неуспехът задълбочи упадъка на галактическата мощност на Русия след славните дни на надпреварата през Студената война. Москва първа изстреля спътник в околоземна орбита – „ Спутник 1 “, през 1957 година – и първа изпрати човек в Космоса през 1961 година – Юрий Гагарин.
Целта на задачата „ Луна-25 “ бе да кацне покрай Южния полюс на Луната, да събере геоложки проби от региона и да изпрати назад данни дали там има признаци за съществуване на вода или нейните съставни детайли. От това зависи бъдещата човешка колония на естествения ни сателит.
Русия се състезаваше с Индия, чийто галактически транспортен съд Chandrayaan-3 би трябвало да кацне на Южния полюс на Луната тази седмица, и по-общо против Китай и Съединени американски щати, чиито лунни упоритости напредват. „ Индийският Chandrayaan-3 би трябвало да кацне на Луната на 23 август “, оповестиха от Индийската организация за галактически проучвания (ISRO).
Анатолий Зак, основателят и издателят на уеб страницата RussianSpaceWeb разказа системата за ръководство на полета като „ уязвима зона, която трябваше да премине през доста корекции “.  Руски учени неведнъж са се оплаквали, че галактическата стратегия е била унищожена от неприятни мениджъри, запалени по нереалистични суетни галактически планове, от корупция и от ниското качество на постсъветската система за научно обучение. Русия започва две несполучливи задачи за кацане в Космоса, „ Марс-96 “ през 1996 година и „ Фобос-Грунт “ през 2011 година, като и двете „ кацнаха “ спешно в Тихия океан.
Вече е ясно, че Русия надали ще е първата страна, взела проби от замръзналата вода, която учените споделят че евентуално е насъщна някъде на Южния лунен полюс.
„ Бъдещето на идващите изстрелвания на „ Луна-26 “, „ Луна-27 “ и по-късно към този момент е под въпрос. Още преди повредата беше дадено да бъдат изстреляни не по-рано от 2027 година, а в този момент крайните периоди евентуално ще бъдат изместени напред или изцяло анулирани “, споделя Виталий Егоров, блогър, който написа за галактически проучвания.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР