Първата копка на третия лот по Водния цикъл бе дадена

...
Първата копка на третия лот по Водния цикъл бе дадена
Коментари Харесай

Стартира проектът за 18,3 млн. лева по Водния цикъл, няма да затварят Дунав и Брезвоско изцяло

Първата копка на третия лот по Водния цикъл бе дадена от зам.-кмета по строителството Пламен Райчев и представители на компанията реализатор ПИМК. Подмяната на колектора, който е дълъг 3 км, ще стартира от „ Брезовско шосе” през бул. „ Дунав” до кръстовището с Голямоконарско.

" Проектът е сложен, като няма аналог в България, сечението на тръбите е 2,5 м първоначално. Освен колекторът ще се замяна и цялата ВиК мрежа към него”, сподели Райчев. Срокът е до края на 2023 година, само че от компанията може да приключат дейностите по-рано.

Движението няма да се затваря напълно, като ще се работи първи в в западното платно на Брезовско шосе и в северното на " Дунав " на стадии, с цел да не се затруднява придвижването. Целият план е 18,3 млн. лв., от които 1,7 млн. лв. са съфинансиране.

От друга страна Община Пловдив ще обезпечи в допълнение 2 млн. лв. в бюджета си за асфалтиране на северното платно на бул. „ Дунав”. В поръчката е заложен ремонт единствено на южното платно, където ще има действия по водопроводната и канализационната мрежа.

На финала са другите три лота по Водния цикъл, който обгръща междублоковите пространства в няколко квартала в регион „ Северен”. Тази година стартира и ремонтът и модернизацията на Пречиствателната станция, който е най-скъпия план от Водния план – за над 70 млн. лв..

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР