Първата компания, лицензирана за производство на медицински канабис в Северна

...
Първата компания, лицензирана за производство на медицински канабис в Северна
Коментари Харесай

Първата лицензирана компания за медицински канабис в Северна Македония откри фабрика

Първата компания, лицензирана за произвеждане на медицински канабис в Северна Македония, отвори през днешния ден фабрика покрай Скопие, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Стойността на инвестицията се прави оценка на 16 милиона евро.

Фабриката на компания NYSK Holdings заема повърхност от 17 800 квадратни метра и е ситуирана в индустриалната зона Петровец. Новият индустриален завод разполага с най-съвременно съоръжение на стойност 1 милион евро.

Премиерът Зоран Заев съобщи на откриването на фабриката, че вложенията в разгара на пандемията от ковид " вдъхват сигурност и основават работни места ".

На откриването участваха и здравният министър Венко Филипче и полският дипломат Войчех Тичински.

Компания NYSK Holdings е учредена през 2016 година и е част от PHCANN International, една от най-големите европейски компании в промишлеността с канабис, основана в Полша и с представителства в Германия, Северна Македония и Хърватия.

NYSK Holdings е лицензирана за развъждане на медицински канабис и произвеждане на фармацевтични артикули, които ще се продават в страната и в чужбина.

Още п реди две години Зоран Заева прикани да се влага в производството на канабис, " тъй като е доходоносно ". Тогава той акцентира, че " етиката и законите в Македония " разрешават развъждането на марихуана за медицински цели. И добави, че поддържа подобен бизнес, защото се планува да отвори нови работни места и да вкара в хазната 100 милиона евро, което е 1,0% от Брутният вътрешен продукт на балканската страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР