Първата книга за възрастни на познатата ни авторка на историите

...
Първата книга за възрастни на познатата ни авторка на историите
Коментари Харесай

"Вакантен пост" на Джоан Роулинг вече е на пазара

Първата книга за възрастни на познатата ни авторка на историите за магьосника Хари Потър - Дж. К. Роулинг, към този момент е на български. Големият разказ за дребното градче " Вакантен пост " е към този момент на пазара, а от издателство " Колибри " провеждат и специфична игра, която може да води двама от вас в Лондон напролет. За да участвате, би трябвало да посетите Facebook страницата на книгата.

А каква е историята:

Когато Бари Феърбрадър умира на четирийсет и няколко години, градчето Пагфърд изпада в потрес. На пръв взор Пагфърд е въплъщение на британската идилия с калдъръмения си пазарен площад и античното абатство, само че това, което се крие зад красивата фасада, е град на бойна нога. Богати водят война с небогати, юноши водят война с родителите си, съпруги – със съпрузите си, учители – с учениците си... Пагфърд не е това, което наподобява. А овакантеното от Бари място в градския съвет скоро разпалва най-голямата война, която градът е виждал. Кой ще вземе връх в избори, заредени със пристрастености, подмолност и непредвидени разкрития?

Photography by Debra Hurford Brown. © J.K. Rowling 2012.

Отзивите:

„ Прекрасна творба. Като повествовател Дж. К. Роулинг  освен не отстъпва на Р. Л. Стивънсън, Конан Дойл и Ф. Д. Джеймс. Тук умеенето й да споделя е съчетано със способността й да построява вълнуващи и запаметяващи се персонажи, а резултатът е разказ за ситуацията в днешна Англия, импрегниран от гняв и деликатност. ”
Мелвин Браг, " Обзървър "

„ Бодливо, трагикомично ревю, разкриващо истини за класовото общество. Една четивна и поучителна приказка за действителността, в която живеем. ”
Ема-Лий Потър, " Дейли Експрес "

„ Вакантен пост “ пресъздава по един удивителен, ослепителен, безмилостно занимателен и занимателен метод актуалното английско общество. Дж. К. Роулинг си е сложила висока цел и съумява да я осъществя превъзходно. ”
Хенри Сътън, " Мирър "

„ Човек няма по какъв начин да не е удивен от умеенето, с което Роулинг извайва характери и преплита орисите им. ”
Кристофър Брукмайър, " Дейли Телеграф "

„ Сърцераздирателно четиво  –  да прелистваш страниците на моменти е напряко отвратително, но да оставиш книгата е още по-трудно. ”
Дийпти Хайела, " Асошиейтед Прес "

„ Мощна, на моменти покъртителна черна комедия… Напомня ми за тестване на злато с киселина – допускам, в действителност, че романът би имал същия триумф, в случай че създателят не беше Дж. К. Роулинг. ”
Дейвид Робинсън, " Скотсман "

„ Голяма, амбициозна, ослепително разказана,  нечестива, занимателна, мощно смущаваща и магнетично красноречива история за модерна Англия... Една разтърсваща  книга от създател, който схваща еднообразно добре човешката природа и  природата на романа като род. ”
Лев Гросман, " Тайм магазин "

„ Това е умел и проникновен разказ - изкусно развита и умно приключена история. История, посредством която Роулинг опитва с гения си на повествовател. ”
" Икономист "

За повече информация влез в уеб страницата на книгата.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР