Първата жена кмет на Амстердам Фемке Халсема постави днес началото

...
Първата жена кмет на Амстердам Фемке Халсема постави днес началото
Коментари Харесай

Първата жена кмет на Амстердам възнамерява да промени Квартала на червените фенери

Първата жена кмет на Амстердам Фемке Халсема сложи през днешния ден началото на проект за промени в фамозния Квартал на алените фенери, съобщи Ройтерс.
Самите промени ще бъдат едни от най-радикалните, откогато проституцията беше легализирана в Холандия педи близо две десетилетия. Едно от предложенията на Халсема е да бъде прекъсната практиката половите работнички да стоят в стаи с витрини.

В изявление за Ройтерс тя изясни предложенията си с настъпили обществени промени. Като такива Халсема уточни увеличението на случаите на трафик на хора, както и броят на туристите, посещаващи квартала и употребяващи своите телефони, с цел да вършат фотоси на дамите и да ги разгласяват.

"Принудени сме от събитията, тъй като Амстердам се трансформира ", съобщи кметът на града. "Смятам, че доста от дамите, които работят там, се усещат унизени, подигравани, и тъкмо това е една от аргументите, заради които обмисляме измененията ", добави Халсема.

Намеренията за промени включват четири съществени сюжета: преустановяване на излагането на дами на показ на витрините, закриване на бордеите в центъра на града и преместването им другаде, понижаване на бордеите в центъра и увеличение на условията за лицензиране на работничките по витрините.

Тези сюжети са изложени в отчет, озаглавен "Бъдещето на витринната проституция в Амстердам ". В него е включено и предложение да бъде обособена "еротична градска зона ", която ще има ясно самостоятелен вход, сходно на системата, употребена в Хамбург, добави тя.

Тези благоприятни условия ще бъдат показани на жителите и бизнеса на срещи в кметството този месец и по-късно по-късно през годината една от тях ще бъде определена и сложена на гласоподаване в общинския съвет, съобщи Халсема.
Предишни опити да бъде подложен под надзор Кварталът на алените фенери срещаха съпротивата на половите работнички и самите среди, занимаващи се с този бизнес, който е много рентабилен.
Кметът съобщи, че към този момент не съществуват планове проституцията да бъде неразрешена въобще.

"Легализирахме проституцията, тъй като смятахме и към момента считаме, че легалната проституция дава на дамата опция да бъде самостоятелна, самостоятелна. В Съединени американски щати имаше криминализиране на проституцията, мисля, че това прави дамите още по-уязвими ", сподели тя.

Промените имат три съществени цели по думите й - да предпазят дамите от унизителни условия на труд, да понижат престъпността и да възродят 500-годишния квартал, който дружно с водните канали на Амстердам е обект от Световното завещание на ЮНЕСКО.

Една от половите работнички, членуваща в профсъюз, защитаващ ползите на проститутките, сподели пред Ройтерс, че дамите там са изложени на все по-неуважително отношение.
"Самите туристи не знаят по какъв начин да се държат в този регион ", съобщи тя под изискване да остане анонимна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР