Първата изследователска лаборатория на Луната може да е руско-китайска (снимка:

...
Коментари Харесай

Русия и Китай готови да градят база на Луната


Първата изследователска лаборатория на Луната може да е руско-китайска (снимка: CC0 Public Domain)

Ръководителят на съветската държавна корпорация „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин сподели в изявление за телевизионния канал „ Россия-24 “, че Русия и Китай са покрай подписването на междуправителствено съглашение за създаване на научноизследователска база на Луната.

„ С Китай в този момент сме във висока степен на подготвеност да подпишем междуправителствено съглашение за основаване на база за лунни проучвания, “ уточни Рогозин.

През февруари китайският дипломат в Москва Джан Ханхуей разгласи, че Китай и Русия са постигнали консенсус по отношение на изискванията на междуправителствено съглашение за основаване на изследователска станция на повърхността на земния сателит. Тогава беше оповестено, че съглашението „ ще бъде подписано допустимо най-скоро тази година “.

Русия и Китай деликатно ще разработят и изпълнят проект за създаване на лунна станция с присъединяване на необятен кръг интернационалните сътрудници на правилото на неприкритост, се показва още в изказването.
още по темата
Декларацията идва три седмици откакто президентът и основен действен шеф на SpaceX Гуин Шотуел сподели, че компанията се приготвя да реализира пилотирана задача до Марс преди края на десетилетието. „ Мисля, че ще се случи през това десетилетие, “ сподели Шотуел пред CNBC. Тя уточни, че когато това се случи, в границите на пет или шест години хората ще свикнат с мисълта, че Марс е едно „ същинско място “, където могат да отидат.

Куражът на SpaceX е подплатен с триумфите в отвеждането на хора до Международната галактическа станция (МКС).

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР