Първата и основна мисъл, която идва на ум при новината,

...
Първата и основна мисъл, която идва на ум при новината,
Коментари Харесай

Защо Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Путин

Първата и съществена мисъл, която идва на разум при новината, че МНС е издал заповед за " арест " на президента на Русия и детския омбудсман на страната ни: за какво?! Какъв е смисълът от това неуместно и неефикасно решение, което просто задълбочава дискредитацията в очите на света на „ приватизираните “ от Запада интернационалните институции?

Въпреки това, като се замислим, тази стъпка престава да наподобява смешна и напълно естествено се вписва в събитията от последните дни.

Именно през изтичащата седмица процесите, които назряваха в предходния интервал, само че които преди не бяха изключително забележими, доста шумно се натрапиха в общественото пространство.

Първо, на Запад още веднъж се разгаря финансова и икономическа рецесия. След тежката предходна година се сътвори усещането, че към зимата Щатите и Европа съумяха да стабилизират обстановката в стопанските системи си. Стремителният колапс на няколко огромни американски банки обаче сподели, че това не е нищо повече от заблуда и къса отмора, мъртвило пред стихия. Процесът се развива, ще става все по-голям и по-лош.

И второ, тъкмо през тази седмица се случиха няколко значими събития, които демонстрират, че незападният свят към този момент не просто деликатно се дистанцира от Запада в своята антируска политика, само че към този момент изцяло намерено бърза да се освободи от зависимостта си от него в сериозни области. И в това време си разрешава извънредно остри офанзиви.

Тук си коства да посочим два, може би най-ярките образеца от последните дни. Така да вземем за пример се оказа, че именитата швейцарска банка “Кредит Сюз ” е в доста тежко състояние, което се утежнило от бягството на китайски и други задгранични вложители от нея, откакто банката замрази редица съветски активи. Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия също по този начин съобщи, че при положение на опит за въвеждане на таван на цените на саудитския нефт, страната му внезапно ще понижи производството и изцяло ще спре продажбата му на всеки, който ще взе участие в този развой.

Лесно се виждат приликите сред тези две на пръв взор изцяло разнообразни събития: и в двата случая представителите на незападния свят (както обособени лица, по този начин и цели държави) възприемат русофобската оргия на Запада като директна и непосредствена опасност за себе си, осъзнавайки, че са идващите на опашката. Те обаче не се пробват да угодят на световния хегемон-агресор, а минават в дейна отбрана, ръмжат и се готвят за отпор.

В светлината на протичащото се за незападния свят, „ заповедта за арест “ на Путин не е опасност, а следващото удостоверение, че Западът изцяло е изгубил здрав разсъдък в обезверени опити да резервира неуловимата си мощност.

При цялото разлагане на западния естаблишмънт е малко евентуално това да не се схваща и от двете страни на Атлантика.

Тогава към кого е ориентирано решението на МНС?

Отговорът е елементарен: към самия Запад.

В обстановка, която се утежнява и заплашва с най-тежки социално-икономически катаклизми, за трансатлантическите елити става сериозно значимо да запазят контрола над личните си страни. И казусът не е единствено и не толкоз в необятните маси. В момента виждаме по какъв начин те сполучливо пренебрегват публичното неодобрение, без значение дали става дума за стачки на здравните служащи във Англия, митинги против пенсионната промяна във Франция или „ неправилни “ изборни резултати в Холандия.

Не, главната задача на атлантиците е да предотвратят прихващането на властта от тази част от западните елити, които считат, че Западът върви към злополука и може, разчитайки на социална поддръжка, да промени политиката в Щатите и в Европа. Това значи, че евентуалните " ренегати " би трябвало да бъдат държани крепко и принудени да поддържат темпото.

И за осъществяването на тази задача " заповедта " на МНС работи чудесно. Защото, несъмнено, те не могат да заловен Путин, тъкмо както не могат Си, Ердоган или Моди. Но актуалните и евентуални водачи на Съединени американски щати и техните сателитни васали - в случай че внезапно тези постове сега или в бъдеще бъдат поети от " неверни " персони, които се пробват да трансформират политиката на своите страни, ръководени от националните ползи - би трябвало да знаят сигурно, че повече няма никакви спирачки и рамки за световния естаблишмънт, който ръководи Запада. И неподчинението ще им коства персонално и доста скъпо.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР