Първата група от около 100 души евакуирани от завода „Азовстал“

...
Първата група от около 100 души евакуирани от завода „Азовстал“
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Около 100 души са евакуирани от завода „Азовстал“


Първата група от към 100 души евакуирани от завода „ Азовстал “ в Мариупол към този момент се е насочила към следена от Украйна зона в Запорожие, написа в „ Туитър “ украинският президент Зеленски.

Русия заяви, че десетки цивилни са пристигнали в село, което е под контрола на Москва.

Видео на очевидци демонстрира цивилни, които излизат от руините на завода и са отвеждани до чакащи ги рейсове. Някои от евакуираните описаха, че са чакали два месеца да бъдат избавени, а питателните ресурси бързо свършвали.

„ Дойдохме по наша лична воля, като служащи във фабриката, с цел да се спасим. Когато разбрахме, че интервенцията е все по-близо до нас, стана ужасно и се опитахме да си тръгнем. Знаехме за филантропичните коридори, знаехме за евакуацията. Но просто не ни пускаха. И когато снарядите започнаха да падат в Азовстал си мислех, че сърцето ми ще спре и няма да го преживея. Не мога да допускам. Два месеца мрак “, споделя Наталия Усманова една от евакуираните от завода.

Конвоят за евакуация е дошъл в събота сутринта, разгласи Организация на обединените нации, само че не даде детайлности за това къде са били отведени хората или какъв брой са напуснали, заявявайки, че шерването на детайлности може да заплаши сигурността на интервенцията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР