Първата гореща вълна за лятото обхвана България. Очаква се в

...
Първата гореща вълна за лятото обхвана България. Очаква се в
Коментари Харесай

Гореща вълна обхваща страната: Как да се предпазим от жегата?

Първата гореща вълна за лятото обхвана България . Очаква се в края на седмицата термометрите да доближат тук-там до 40 градуса.

Горещата вълна е рискова за възрастните хора и дребните деца. Не бива да се стои на слънце изключително в часовете сред 11 и 16 часа, поучават експертите. Носете светли и необятни облекла, пийте повече течности и носете шапки.

Дори на морския бряг би трябвало също да бъдете деликатни със слънцето . Особено нездравословно е излагането на слънчевите лъчи за повече от 10 - 15 минути, без значение от тена, който имате.
 Сянка и доста течности са спасението в лятната горещина IStock
Заради предстоящите високи температури не палете огън навън, това може да докара до възникването на пожари, които доста мъчно ще могат да бъдат овладени.



Жегата въздейства
и на шофирането . Бъдете деликатни, поради жегите реакциите на водачите се забавят. Карайте с колани, не изпреварвайте безразсъдно, спазвайте отдалеченост.

Лекарите поучават възрастните хора, хронично болните и дребните деца да не излизат на открито в най-горещите часове от деня. Добре е да се пият повече течности, като се заобикалят бирата и съсредоточения алкохол.
 горещина време София слънце лято Георги Димитров
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР