Първата година от откриването си ще отбележи Паркът на миниатюрите

...
Първата година от откриването си ще отбележи Паркът на миниатюрите
Коментари Харесай

Рисуване върху керамика и стрелба с лък в Парка на миниатюрите в Търново

Първата година от откриването си ще означи Паркът на миниатюрите „ Мини България “ във Велико Търново в края на септември. В празничните дни на 22, 23, 29 и 30 септември ще има доста изненади и дарове за всички гости, които ще получат и 20% отстъпка от цената на входните билети.

По мотив Деня на Независимостта на България, всички деца, възпитаници и студенти в парка ще получат като дарове шапки-сувенири „ Мини България “, а на 23 септември за посетителите ще има безвъзмезден сладолед. През двата дни посетителите ще могат гратис да дегустират и виновност от бутикова маза Винарна Ялово.

Специални атракции за туристите – демонстрации на средновековни занаяти и занимания, ще се проведат в последната събота и неделя от месеца. На 29 и 30 септември в Парка на миниатюрите ще бъдат показани средновековни текстилни техники, демонстрации на студено и горещо коване, изобразяване върху керамика, пукотевица с лък, разнообразни занимателни игри и уроци по средновековни танци. Възстановките ще бъдат направени от реконструкторите от Сдружение с нестопанска цел “Търновци “.

На 30 септември, когато се навършва първата година от откриването на Парк „ Мини България “, тъкмо в 12,00 часа всички гости ще похапнат от голяма торта.

Паркът на миниатюрите „ Търновград – духът на хилядолетна България “ бе публично открит на 30 септември 2017 година Инвеститор на плана е Национална компания Украйна на Балканите.

За миналата година новата туристическа атракция посрещна хиляди туристи, а макетите на български естествени и исторически забележителности станаха над 65. Всички миниатюри са направени по фотометрични заснемания от специфични пластмаси в мащаб 1:25 и са експонирани навън през цялата година.

Колекцията „ Мини България “ се уголемява поетапно и през октомври в парка под крепостта Царевец ще бъдат експонирани макетите на Дряновски манастир „ Свети Архангел Михаил “, Доходното здание-Русе, Троянски манастир Успение Богородично “ и други В направа са и макети на знакови български забележителности зад граница, като желязната черква „ Свети Стефан “ в Истанбул и, построената от бесарабски българи черква „ Свето Преображение Господне “ в Болград, Украйна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР