Първата година на брака е малко противоречие. Широко известно като

...
Първата година на брака е малко противоречие. Широко известно като
Коментари Харесай

Наистина ли първата година от брака е най-трудна?

Първата година на брака е малко несъгласие. Широко известно като медения месец, се случва и най-лошото от всички последващи години - смущаваща вероятност за всички двойки, които са на път да стартират дружно идната си глава от живота.

Както всяко ново прекарване, сключването на брак има собствен личен набор от провокации. Но съгласно Рейчъл А. Шусман, L.C.S.W. и специалист по връзките в Ню Йорк, тези провокации не би трябвало да торпедират блаженството на двойка след сватбата, стига да отделят време, с цел да прегледат какво следва и да плануват области, които ще изискват взаимни отстъпки.

" Не считам, че първата година от брака е най-трудната, мисля, че това е изказване на хората, които са женени от доста дълго време ", споделя Шусман. " Първата година на брака би трябвало да е в действителност радостна. Двойките, които са имали доста проблеми по време на първата година от брака, евентуално са имали същите проблеми и преди този момент.

Тези двойки, които имат сложна първата година са тези, които подценяват споровете по време на годежа. Те не обръщат внимание на желанията и навиците, както и на метода на живот на другия; те не реализират баланс сред работа, свободно време и семейство.

Хората, които позволяват проблемите си, преди да сключат брак, имат доста по-щастлива първа година от брака си. Няма изключително доста изненади, когато хората си живели дружно преди да сключат брак. Също по този начин, огромен % от хората вършат " тест " преди да сключат брак. Съжителството без брак е все по-често срещано в последно време, което още повече изключва изказванието, че първата година от брака е най-трудна.

Съжителството преди брака, понижава броя на разводите извънредно доста.

Първата година общуване с един човек може да разкрие доста характерни особености, които не са били очевдини преди този момент. Например хигиеничните привички и други особености на характера. Но въпреки това, първата година постоянно носи огромна доза оптимизъм, която оказва помощ на хората да изгладят недоразуменията, което е от значително значение за здравите връзки.

Въпреки това, взаимното живеене не изключва опцията за брачни проблеми и не е обезпечено, че първата година ще бъде по-лесна. Но двойките, които имат най-трудно начало, са склонни да са тези, които имат най-щастлив брак.

Когато хората имат проблеми през първата година, това нормално се дължи на обстоятелството, че те не са изяснили някои неща: общи банкови сметки, персоналната самостоятелност и доста руги. Сблъсъкът сред методите на живот и изгледите за света може да направи първата година от брака най-трудната - " още по-трудна, в сравнение с първата година от гледането на детето.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР