Първата доживотна присъда за търговия с наркотици в Русия влезе

...
Първата доживотна присъда за търговия с наркотици в Русия влезе
Коментари Харесай

Влезе в сила първа доживотна присъда за наркотрафик в Русия

Първата доживотна присъда за търговия с опиати в Русия влезе в действие, заяви говорителката съветското вътрешно министерство Ирина Волк. Става дума за Шерали Табаров началник на интернационална тайфа, провела канал за доставка на хероин от Афганистан до Таджикистан, а от там през страните от Средна Азия до Русия, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Още през 2017 година Московският областен съд осъди Табаров на доживотна присъда. Върховният съд остави тази присъда непроменена и в този момент тя влезе в действие.

Други 14 водачи и членове на банди получиха от шест до 23 години затвор.

На сметките на Табаров и неговите съучастници се водят 20 изключително тежки закононарушения. Повече от 696 кг хероин са конфискувани.

Както подчертаха чиновниците по сигурността, невижданата тежест на наказването се свързва освен с големите количества хероин, само че и директно с личността на уредника.

Табаров, който съучастниците му назовават Шер, към този момент е съден за трафик на опиати. През 2003 година Пензенският областен съд на Уляновска област го осъжда на 10 години затвор. По-късно, по искане на Таджикистан, той бил екстрадиран в родината си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР