Първата част от новия парк в София – „Въртопо” в

...
Първата част от новия парк в София – „Въртопо” в
Коментари Харесай

София ще има нов парк в края на септември


Първата част от новия парк в София – „ Въртопо” в регион „ Младост” ще бъде приключена до края на септември, даде обещание кметът Йорданка Фандъкова. Проектът е ориентиран най-много към деца, само че построяването му се е оказала нелека задача поради сложния терен и поради частни парцели, които би трябвало да бъдат отчуждавани.

Първият стадий от парка „ Въртопо” е ситуиран на 5 декара. След завършването му жителите на кварталите „ Младост” и „ Мусагеница” ще имат достъп до него. Предвиждат се разнообразни детски площадки и фитнес уреди, изясни Йорданка Фандъкова:

„ Предвиждат се няколко площадки - детска площадка за деца над 3 години, дребна детска площадка за бебета и фитнес уреди, които също са леки и стават и за деца, и за възрастни хора. Идеята ни е това парково място да бъде най-много за деца “, сподели столичният кмет.

Наложило се е да бъде построен парк на отвесен терен, добави тя. С цел по-лесен достъп ще има асансьор за слизане в парка.

Вторият стадий пък планува ремонт на моста, който води до Дървенишка река, която ще бъде почистена и мястото ще е отлично за пикник, сподели кметът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР