Първан Симеонов, познат преди всичко социолог от Галъп интернешънъл, в

...
Първан Симеонов, познат преди всичко социолог от Галъп интернешънъл, в
Коментари Харесай

За един зелен орнамент и един позеленял министър

Първан Симеонов, прочут на първо място социолог от " Галъп интернешънъл ", в персонално качество разяснява във фейсбук обстановката, в който се оказва идеята, за която работи - запазването при ремонта на гарата като емблема на родния му град Стара Загора на орнаменти със зелен цвят.

Казусът е остарял и за него не един път до този миг news.bg е писал. Вчера в пленарна зала националният представител Атанас Михнев зададе въпрос на новия министър Николай Събев по тематиката. Знаково депутатът пристигна и в зала шалче на футболния клуб " Берое ", за който също сега се обрисува комплицирана обстановката със прекъсването на финансирането на тима. Освен всичко друго за цвета на гарата имаше сигнали, миниподписки, а и митинг.
 Старозагорци не се отхвърлят от зеления цвят за гарата си
Старозагорци не се отхвърлят от зеления цвят за гарата си

Внесен е сигнал до Министерството на превоза и известията

Самият Първан Симеонов дефинира случилото се през вчерашния ден като " занимателна история за механизмите на политиката у нас ". Или пък като възмездие от страна на подчинената му администрация по отношение на новия министър, изключително откакто е направил промяна на управлението на НКЖИ.

Отговорът на министър Николай Събев през вчерашния ден от трибуната на Народното събрание може единствено да озадачи осведомените с проблема, уверен е Първан Симеонов.

" Защото министър Николай Събев нощес даде от трибуната на Народното събрание отговор, който, меко казано, ме озадачи и може да дискредитира самия министър . И считам, че по-скоро някой го е подвел. "

Няколко неуместни неща от отговора на министъра :

Гарата се бавела, тъй като била монумент на културата. Това е толкоз подозрителен мотив, а Първан Симеонов се пита дали дали министър Събев не е имал поради гарата в Нова Загора (около която също има проблем и то по-тежък). " За съзнателната ми старозагорска предприемчивост от десетилетия, по този начин и не ми е хрумнало, че соцсграда по стандартизиран план от 70-те може да е монумент на културата, само че... в никакъв случай не е късно да научиш нещо ново. Или да станеш за смях. Не знам кой защо ще става. "

Реакцията на министър Събев от последните минути: Благодаря за незабавната реакция. Много оказа помощ. С подалия тази информация се разделяме. Започваме одит по този обект на НКЖИ. Ще бъдете осведомени за развиването.

Министърът заявил/или прочел от написания отговор, че планът за реорганизация бил гласуван в Общинския съвет. Може би се е имало поради, че е координиран, само че Първан Симеонов не счита, че нито едно от двете са направени в действителност, защото става дума за държавна, а не общинска постройка. А и в състоялите се публични разисквания в залата на общинския съвет старозагорци и настояването им за зелен цвят е било подкрепено от локалните управляващи.

Трето изказване от отговора на министъра: С новата багра планът щял да се оскъпи съществено. Забележете, става дума за цвета на - само - три портала и нещо като една четвърт стена. Толкова! От тях към този момент боядисана е единствено стената. Колко да се оскъпи осъществяването!?

Първан Симеонов още веднъж напомня, че пред медии е дадено за няколко цветни петна по фасадата на гарата да са в зелен цвят, само че след това изпълнителите са се отметнали от обещанието си. И не че това е най-важното в този миг, само че е показателно .
 Старозагорци припомнят за едно заричане на НКЖИ - гарата да е зелена
Старозагорци припомнят за едно заричане на НКЖИ - гарата да е зелена

Основният претекст за зелена гара надалеч не е футболен

Първан Симеонов споделя всичко това, с цел да стане ясно " к ак се прави политика в България " и по какъв начин някой някъде може да пусне министър по пързалката. Или по какъв начин по пътя на положителните планове министър може да стъпи изкривено.

" И представете си, става дума за такава дреболия като цвета на гарата. А даже не ми си приказва какъв брой ядно звучеше нощес различен министър, когато говореше за ориста на " Берое " (пак в отговор към Атанас Михнев). Не че не беше прав за доста неща. И не че няма песпектива и в други вчерашни парламентарни хрумвания за старозагорския район - за ориста на мощностите в Маришкия басейн.

Перспектива има, само че би трябвало много да се внимава по какъв начин нещата се изясняват. Защото единствено за вчерашното парламентарно съвещание, хората в моята родна Стара Загора получиха три леки шамара - с гарата, с клуба и с мариците. От неумела връзка. Или друго? "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР