Първа присъда по бързото производство за купуване на гласове на

...
Първа присъда по бързото производство за купуване на гласове на
Коментари Харесай

Първа присъда за търговия с вот

Първа присъда по бързото произвеждане за пазаруване на гласове на парламентарните избори. Случаят е от Плевенско. Полицията задържа в петък 57-годишен мъж, а откакто той си призна – в неделя се стигна и до съглашение с прокуратурата, научи NOVA.
57-годишен партиен водач за община Долна Митрополия е наказания мъж за пазаруване на гласове. В петък полицията го задържа с тетрадка в автомобила. В нея е имало ръкописно изписани на 17 страници с персонални данни на поданици от община Долна Митрополия.
„ А ние правихме скоро женитба. И си направихме лист, че ни предстоят избори, не избори, а женитба. Наистина съм се ошашавила. Този лист си е останал у дома. Той е изработен официално за хората, които сме поканили ”, съобщи Даниела Иванова, брачна половинка на наказания мъж.
Даниела е брачна половинка на арестувания общински партиен водач Светлин Иванов. Живеят в село Ставерци. В селото е известен като Самир.
Според проверяващите Самир или Светлин Иванов, уверявал, че ще заплати на хората от листата по 40 лв., откакто гласоподават за съответна политическа партия. Мъжът е направил признания и получи 8 месеца условно с три години изпитателен период, откакто плевенският съд утвърди съглашение сред Районната прокуратура и отбраната му. Освен това Иванов е лишен и от право да заема изборни длъжности за период от 3 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР