Първа оставка в правителството на британския премиер Борис Джонсън. Дъглас

...
Първа оставка в правителството на британския премиер Борис Джонсън. Дъглас
Коментари Харесай

Оставка в правителството на Борис Джонсън

Първа оставка в държавното управление на английския министър председател Борис Джонсън. Дъглас Рос, министър за Шотландия, се отдръпна от поста в символ на митинг през днешния ден. Причината е разногласието към пътуването на висшия консултант Доминик Къмингс в страната по време на карантината поради ковид.
" Реакцията на тази вест демонстрира, че интерпретацията от Къмингс на съвета на държавното управление не е споделена от голямо болшинство от хората, които са създали както държавното управление изиска ", съобщи Рос в известие в Туитър, представено от Българска национална телевизия. С тези тузи той афишира напускането си от държавното управление.

Припомняме, че основният консултант на английския министър председател Доминик Къмингс наруши разпоредбите на карантината, пътувайки на 260 благи от Лондон със фамилията си, с цел да посети родственици. С това Къмингс е нарушил наложената на брачната половинка му изолираност, която е била със признаци на ковид.

" Не скърбя за това, което направих..., нищо че хората може и да не са съгласни ", съобщи пред медиите Доминик Къмингс.

Борис Джонсън се опита да оправдае постъпката на съветника си, само че английските депутати продължиха да приканват за уволнението на Къмингс.

I haven't commented publicly on the situation with Dominic Cummings as I have waited to hear the full details. I welcome the statement to clarify matters, but there remains aspects of the explanation which I have trouble with. As a result I have resigned as a government Minister. pic.twitter.com/6yXLyMzItJ
— Douglas Ross MP (@Douglas4Moray) May 26, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР