Първа оставка след случая сжестоко нападнатото момичев Стара Загора. Изпълняващият

...
Първа оставка след случая сжестоко нападнатото момичев Стара Загора. Изпълняващият
Коментари Харесай

Първа оставка след случая с жестоко нападнатото момиче в Стара Загора

Първа оставка след случая с грубо нападнатото момиче в Стара Загора.

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изиска и получи оставката на прокурор Георги Видев като заместител административен началник на Окръжна прокуратура в Стара Загора, оповестиха от обвиняването, съобщи Дарик.

На среща в Съдебната палата в София с управлението на Окръжна прокуратура основният прокурор изрази остро отвращение от сериозните пропуски , позволени в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална насила по отношение на обвинения в правосъдно съвещание на съда на 5 юли.

Сарафов бе безапелационен, че Видев не има нужните професионални и управнически качества , с цел да заема поста на заместник-окръжен прокурор.

С оглед на това Видев подаде оставката си като заместител на административния началник на Окръжна прокуратура. По предписание на основния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна инспекция на работата на Георги Видев, както и на прокурор Десислава Първанова от Районна прокуратура за интервал от две години.

Сарафов чака от управлението на Окръжната прокуратура да сътвори организация и условия за цялостно и задълбочено следствие на случая, както и за приключването му в къси периоди с ц ел обезпечаване на правдивост.

Към момента по отношение на обвинения се водят две досъдебни производства - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана с ликвидиране.

При нужда, в хода на следствието, прокурори от ВКП са в подготвеност да окажат незабавна методическа помощ за срочно привършване на следствието с оглед внасяне на обвинителен акт по отношение на причинителя на тежките престъпни действия, като се отчетат и утежняващите виновността условия - наложените предишни санкции по отношение на обвинения, тежестта и публичната заплаха на осъщественото.

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов бе разпоредено, прокуратурата, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи , да обезпечи отбрана на всички очевидци и лица, съдействали в хода на следствието.

Възложени са и инспекции по изказвания за други осъществени закононарушения против личността на територията на Стара Загора и региона. При установяването на задоволително данни и събирането на доказателства следва причинителите на незаконните действия неотложно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР